Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Test av matkasse

Det ringde en telefonförsäljare för några veckor sen. Hade ett kanonerbjudande på Mathems matkasse. 300 kronor rabatt på första kassen.

Vi har haft matkasse från Linas tidigare och visst, vi har hittat många nya favoriter. Men det blir så mycker ris, pasta och potatis över. I längden blir det inte alls bra. Och så är det svårt att anpassa rätterna i matkassen för mig som äter glutenfritt och snålar med kolhydraterna. Och man tar ju matkassen för att slippa tänka själv tycker jag. Inte för att få massa extrajobb.

Rätt nummer ett var helt fel!
Kassen kom i måndags och första maträtten funkade inte alls. Morbergs panerade rödspätta med både vetemjöl och ströbröd. Min mage hade gjort en dubbelvolt om jag hade käkat det. Med min modifiering blev det en supergod fiskgryta istället. Massor av färsk dill, champinjoner och rödspättan.

falafelmixRätt nummer två var falafel
Dagens rätt var falafel med raw tomatsås och en gurksallad. Och nu snackar vi! 🙂 Det här var supergott och precis min smak. Det som var spännande var falafelmixen från Ewalie - ett företag som jag måste kika närmare på. Hörde talas om dem först igår. De verkar ha mycket glutenfria och ekologiska mixer. Brownie, våffelmix och brödmixer samt grenola och müsli.

Tomatsåsen var supergod. Tomater, paprika, riven ingefära, olivolja, kryddor och massor av koriander kördes i mixer! Den måste jag göra ofta.
Även gurksalladen var fräsch och god. Så dagens rätt fick högt betyg från mig. Men tyvärr lågt betyg från trettonåriga sonen. Hade grävde fram köttbullar ur frysen. Min man gillade rätten och tonårsdottern var inte hemma.

falafelFalafelmixen verkade "ren" i ingredienslistan också. Toppbetyg från mig.

Resten av veckan kan vi förvänta oss detta på matbordet hemma:
Köttfärsfyllda piroger - får bottennapp från mig redan från början, både pga gluteninnehållet förstås men även för att man ska göra dem med sån färdig pizzamix. Känns inte helt hundra tycker jag. Jag vill göra min mat från grunden.

Citronrostad kyckling med hummus - det här kan nog vara nåt. Man lägger kycklingklubbor och potatis på samma plåt och skjutsar in det i ugnen. Dock kommer jag lägga till morötter och rödbetor på min plåt. Potatis äter jag sparsamt.

Wokad sötstark lövbiff - låter jättegott men det ska i en halv deciliter farinsocker i. Buhh! Man kan ersätta det med honung så det får väl kanske bli en liten matsked honung. Inte en halv deciliter iaf. Inte heller kommer jag sätta i de två matskedar vetemjöl de rekommenderar.

Sammanfattat
Så - vad säger jag om matkassen. Tjaa.. det är svårt att få ihop det när man inte äter socker och vetemjöl. Men vi provar nog nån vecka till i alla fall.

Måste testa Gastrofy
När vi har tröttnat på Mathem så måste jag testa ett annat, nytt tror jag, koncept på matkasse. Gastrofy.se
Det verkar helt suveränt. Man väljer vilken "diet" man vill ha: vegetariskt, paleo eller LCHF och därefter väljer man själv vilka rätter man vill ha. Om det här funkar och det är gott och fräsch - då måste det ju bli en given succé.


One comment on “Test av matkasse

  1. Anna Groddatärgodast on

    Ha! Precis vad jag själv hade reflekterat över. Vi har en ekologiskt matkasse i bland och de skickar bara med mjölmat. Den här veckan är det gluten i allt. ( Och socker ska man sätta till! Det skrämmer mig, för många kan inte laga mat utan recept och måste följa det slaviskt, t ex min sambo. ” Det står att man ska ha (tex) socker i, det blir inte gott annars”!)
    Jag har faktiskt lyckats laga rätter ur påsen utan mjölmaten det skickar med, men då krävs att man kan trolla och att man kan laga mat.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)