Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Bovetefrallor och boostad pannkaka

Hade några minuter över igår, mellan mathandlingen och spinningträningen, så jag passade på att baka bovetefrallor. Glutenfria och paleo.
Jag har inte provat att baka med bovete tidigare men jag är lite less på mandelmjölet - det är gott i visst fikabröd, men i smörgåsar och i pajdeg så tycker jag inte alls om det.

Nu svängde jag ihop dessa lite på känn. Hittade ingen bra recept att följa. Men det gick kanonbra ändå!
bovetefralla
Bovetefralla

2 ägg
2 dl bovetemjöl
1,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1-2 msk chiafrön
50 gram smör eller kokosolja
3 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen poröst.
Smält smöret och blanda i det i äggen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i dem i smeten.
Häll i vatten. Låt svälla i några minuter, och om det blir alltför torrt kan man späda med ytterligare lite vatten. Men var försiktig så det inte blir för löst.
Rulla till bullar, sätt på bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Det blev guldkant på frukosten imorse  - mina vanliga två ägg fick sällskap av ett bröd 🙂

bovetebrödKesoplättar
Nästan samtidigt lagade jag min lunch, som blev kesoplättar - med lite boost! Jag la nämligen i någon deciliter fryst spenat. Supergoda och nyttigare än vanligt. Men de ser ju inte alls så goda ut som de faktiskt var! Döm inte hunden efter håret - eller vad är det man brukar säga?

grön pannkaka

Receptet är ett vanligt LCHF-recept som jag har sett på flera ställen.
Man tar 1 dl keso, 1 ägg, 1 msk fiberhusk och lite salt och mixar ihop.
Och som sagt - jag la till lite spenat. 🙂


5 comments on “Bovetefrallor och boostad pannkaka

 1. Morbida84 on

  Stämmer verkligen detta receptet?
  Jag följde det till punkt och pricka men det blev inte en formbar deg utan en smet.
  Jag fick klicka ut frallorna på plåten med hjälp av skedar för att göra bollar var inte ens att tänka på.

  Svara
  • Malin on

   Hej, det var så länge sen jag gjorde det men det ska det verkligen göra. Kokosmjölet och fiberhusen brukar dra åt sig otroligt mycket vatten. Väldigt konstigt. Jag använder inte kokosmjöl längre annars skulle jag ha provbakat dem igen för att se vad som är galet. Jag får ta bort detta recept. Det jag minns från när jag bakade var att jag alltid tog i lite vatten i taget, men det var ju för att prova själv.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)