Vego - neeeej!
Konversation med tonårsdotter - väldigt sent på kvällen. Jag hade nästan somnat (därav stavningen) då hon undrade vad vi skulle ha med oss som lunch till jobbet dagen därpå. Hon skulle extraknäcka lite.
Grönsaksbiffar var inte populärt.
Men biffarna var supergoda. Hittade dem i boken "Maten är min medicin" av Janesh Vaidya - en ayurvedabok som fokuserar mycket på hälsa och rawfood. Jag läser aldrig recepten riktigt på riktigt, utan är en riktig slarvmaja och ”jag-tager-vad-jag-haver-Kajsa” så det blev så här:
2 broccolihuvuden 2-3 dl färsk babyspenat 2 dl soltorkade tomater 200 gram fetaost 3 ägg 2 msk fiberhusk 1 msk basilika oregano, svartpeppar, havssalt.
Ansa och koka broccolin lätt. Mixa ihop med ägg, fetaost och fiberhusk. Hacka/klipp de soltorkade tomaterna och spenaten i småbitar och blanda i smeten. Blanda i kryddor. Låt stå för att ”svälla” i ca 10 minuter.
Här missade jag instruktionerna i receptet – man skulle ju ugnsgratinera biffarna, men jag gjorde biffar och stekte i en plättlagg. Därför blev de lite "brunare" än de i boken.
Här syns receptet från boken.
Boken innehåller intressanta kapitel och mycket goda recept. Allt är vegetariskt. Även ett kapitel med rawfood-efterrätter.
Man får naturligtvis tips om hur man ska äta för den ayurveda-typ man är. Men jag tycker att det är svårt att hitta sin vata-pitta-kapha-personlighet. Känns som om jag är lite av varje. Skulle vara spännande att gå på en analys utifrån ayurveda.
Boken får 4 av 5 plus och jag kommer definitivt laga fler recept ur boken.
Ha, ha! jag tänkte göra dessa biffar ikväll.
Mia