Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Rawfood chokladkola-bitar

Gjorde en ny omgång raw chokladbars (ibland gör jag de som chokladbollar) att ha efter träning. Denna gång gjorde jag de som små bitar.

raw choklad

8 torkade plommon - antioxidanter som hjälper avgiftningen i kroppen samt är bra för huden och mot åldrandet
6 msk av mitt misslyckade mandelsmör - innehåller E-vitamin och zink
2 msk kokosfett - skyddar mot virus och ökar fettförbränningen
2 msk chiafrön - bra omega-3
2 msk hampafrön - bra protein och fettsyra
1 msk lucumapulver - superfood som ger smak av kola samt lite naturlig sötma

Topping
Raw choklad som jag smält varsamt. Dock smälter den ju vid högre temperaturer så vill man endast ha raw choklad så kan man istället ha chokladen riven i smeten.
Hampafrön strösslade ovanpå

Träningen
Det var ett tag sen jag skrev om träningen, men jag kör på. Cirkelfys varje måndag, hemmaträning på tisdagar, gymmet på onsdagar, sykurs på torsdagar...
Men idag var det sykurs-uppehåll och jag passade på att gå på min grannes - tillika skitduktig PT - spinningpass. Jäklar vad hon körde skiten ur oss (om man får säga så) men det var världens roligaste pass. Att hennes pass blir så roliga beror mycket på att hon kör så varierat. Det är 16 takter sittande, 16 stående, 1 minut intervall, fartökning, lätt snabbt sittande cykling och tungt långsamt (ja, långsamt är relativt förstås, det är inte lätt om man säger så) och sen tvärtom. Sista låten föreställde vi oss att vi sprang hinderbanan i gladiatorerna! Och om inte det är varierat så vet inte jag...

balansbrädaHur många står på balansbräda under tandborstningen?
Jag ska blir bra i höften! Så varenda kväll övar jag på balansbräda för att stärka små, små muskler som ska hålla min höft stabil. Jag har nämligen väldigt lätt att sjunka ner på vänster sida. Jag har stått och lutat mig på ett ben i flera år, så vänster höft är så mycket rörligare och ostabilare än höger sida. Som om vänster sida är uttänjd.
Men jag känner faktiskt resultat av min rehab. Jag har blivit stabilare i hela höften. Hoppas det gör att smärtan minskar på sikt också.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)