Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Jakten på den ultimata supersmoothien

Nu har jag testat, jag har provat och dessutom har jag experimenterat 🙂
Nu tror jag att jag vet hur man skapar den ulitmata smoothien!

smoothieEn bra mixer är ju förstås A och O.

För övrigt ser jag till att ha hemma:
* Färsk spenat och grönkål som jag köper i storpack och fryser in! Det är perfekt att ha den kall för det blir så mycket godare i smoothien.

* Citrus som citron, grapefrukt eller apelsin som ger en syrlig C-vitaminboost. Har jag inte det så får det bli ett äpple.

* Avokado som ger krämighet och mättnad. De som (olikt mig) gillar banan kan ju köra med det. Tips gällande banan är att frysa in dem i skivor.

* Kokosvatten, kokosmjölk plus vatten eller mandelmjölk är den vätskan jag använder om jag inte enbart kör vatten.

* Isbitar är bra att ha redo för att få den fräscha känslan på en smoothie om man inte använder frysta bär. En ljummen smoothie är oftast inte lika god.

Spenaten kan du slänga i vilken smoothie som helst - smaken är så neutral så den märks inte i en bär-smoothie - dock ska man tänka på att färgen ofta kan bli lite trist.

smoothieboostSuperboost
En riktig boost till din smoothie är ju alla superfoods som finns. Här är några av mina favoriter:
* L-glutamin: Bra för immunförsvaret och motverkar läckande tarm. Perfekt för min problem-mage.

*Kokosvatten/kokosmjölk: Bra bas, både god och laktosfri. Kokosvatten är fullt med bra elektrolyter och passar perfekt i träningssmoothies, då du har svettats!

* Vetegräs: Stärker kroppen, boostar immunförsvaret och ger energi.

* Chia: Fullt med omega-3, särskilt bra om man är vegetarian och inte får i sig omega-3 genom fisk.

* Hampafrö/hampafröolja: Även här hittar du omega-3 samt enzymer och vitaminer/mineraler.

* Strandnypon: Superduper för leder, motverkar inflammationer och har bra vitamin/mineralinnehåll.

* Probiotika:  Goda bakterier som hjälper magen att må bra. Kan hjälpa så att kroppen tar upp andra näringsämnen. Bra om man tex har läckande tarm.

* Gojibär/gojibärspulver: C-vitamin, antioxidanter och massor av vitaminer och mineraler.

* Baobab: Även det för sin späckade innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Bra för tarmfloran och innehåller kalium som är bra efter träningspass - för vätskebalansen.

* Maca - visserligen inte med på bild men en superbooster jag använder ofta. Bra för energin! Motverkar trötthet.

* Ingefära: Är en av de antiinflammatoriska kryddorna jag brukar använda. Annars är även chili, cayenne och gurkmeja utmärkta att använda.

smoothieGrön smoothie - en supergod frukost
och en superbra start på dagen. I denna hade jag:
Kokosvatten, ett par deciliter
En näve grönkål- och spenatblad -  som jag själv fryst in.
Ett kallt äpple skuret i bitar
En avokado
Baobabpulver
Nyponpulver
Vetegräspulver
Ultraflora(probiotika)pulver
L-glutamin
toppat med gojibär och kokosflingor.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)