Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Magnesiumbad & magnesiumbrist

Magnesium är fruktansvärt viktigt för kroppen. Den aktiverar enzymer, hjälper matsmältningen, energiproduktionen och så hjälper den kroppen och musklerna att slappna av. Har man mycket kramper så beror det ofta på magnesiumbrist.

Alla mjölkprodukter motverkar magnesiumet!
Vi äter så väldigt mycket mejeriprodukter i Sverige och detta överdrivna intag gör att magnesiumet slås ut. De motverkar varandra på det sätt att har du högt kalciumintag så minskar magnesium, men det behövs även magnesium för att ta upp kalciumet på rätt sätt. Jag som har brist på magnesium enligt hårmineralanalys har helt blivit avrådd att äta mejeriprodukter, särskilt de med högt kalcium som ost. Däremot får jag ändå i min kalcium genom bladgrönsaker som spenat.

Hjärtat och huvudet
Eftersom hjärtat är en muskel så är magnesium även väldigt viktigt för hjärtat. Det sägs risken för hjärtinfarkt ökar om man inte har ordentliga mängder magnesium. Har även hört att folk har blivit hjälpta mot migrän av att äta magnesium i lättupptaglig form.

Upptag av magnesium
Det är inte helt enkelt att ta upp magnesium. Har man magproblem så kan upptaget vara uselt. Det finns även många olika sorters magnesium och det skiljer sig åt hur lätt de tas upp av kroppen. Magnesium-citrat är en bra form att välja. Även -laktat och -aspartat är bra. De som slutar på -oxid och -karbonat ska vara sämre.

Brännässlor
Nu börjar snart säsongen för brännässlorna och de innehåller rejält mycket magnesium. Så ta vara på dem och gör nässelpesto eller ha dem i en smoothie.

magnesiumbadMagnesium från utsidan
Igår tog jag ett bad med magnesium. Hade fått ett prov på Ancient minerals magnesiumflakes. Tre deciliter till ett badkar och sen var det bara att ligga där i en halvtimme ungefär. Jätteskönt efter träningen.

Svårt att slappna av
Jag tycker faktiskt att musklerna slappnade av riktigt bra. Jag har otroligt svårt att slappna av - fick skäll av min naprapat både igår och för två veckor sen för att jag inte kunde slappna av! Och jag ansträngde mig ändå jättemycket.
Sov som en stock inatt - om det berodde på badet med magnesium är väl oklart men avslappnad var jag.

Magnesiumolja
Jag har även en olja från Ancient som jag smörjde in benen med efter badet. Den har jag haft ganska länge nu och den gör helt klart att musklerna slappnar av. Jag som har så dåligt upptag i tarmen har även hjälp av detta sätt att ta magnesium. Men den killar! Som en kliig tröja! Killar och sticks! Så ska man lägga sig och sova så bör man ha tagit den en halvtimme innan om man har så känslig hud som jag har. Sen är det så att alla känner inte av den på samma sätt som jag gör. Beror på hur känslig man är (jag är sån som måste klippa av alla lappar från tröjor och byxor för de irriterar ihjäl mig, sover gärna med sov-linnet utochin för att slippa skavande, så jag är ultramegakänslig).

Magnesium sägs vara bra mot
Kramp
Restless legs
Muskelsvaghet
Sömnlöshet
Migrän
Trötthet
Stela, spända muskler
Depression
Blodtrycket
Mjölksyrabildning vid träning

Kost med högt innehåll av magnesium
Pumpfrön
Kakaopulver
Hampafrön
Linfrön

Läs mer i Näringsguiden om ni blir nyfikna på hur det funkar 🙂 http://kurera.se/magnesium-mg/


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)