Gick hem en timme tidigare igår. Slängde ihop en smet fröknäcke och dängde in dessa i ugnen och ställde mig själv på crosstrainern en timme under tiden knäcket gräddade sig själv. Hade den underbara serien Downton Abbey att kolla på under träningspasset så jag riktigt längtade! 🙂
Jag har använt samma grundrecept som tidigare (se nedan) men i det ljusa brödet slängde jag i en deciliter kokosmjöl och en halv deciliter bovetemjöl samt mer vatten. Slängde även i en skopa chiafrön.
I efterhand kan jag nog konstatera att det behövs lite lite mer fiberhusk också - för att hålla ihop det brödet - för det blev mycket sprödare än det mörka - men gott!
Grundrecept (det mörkare brödet)
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrö
1/2 dl hela linfrön
1 dl bakepro
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosfett
3 dl vatten
Lite salt
Eventuellt kryddor som rosmarin och oregano
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna. Häll i vatten och blanda väl.
Bred ut på två plåtar på bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader i 1 timme Sätt ner graderna till 50 grader och låt stå i ugnen i flera timmar – kanske 4-5 tills det torkar.