Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Recension: Skid- och löparjackor

De där supertunna löparjackorna har jag aldrig förstått mig på. Regnar det så hjälper de inte. Och är det kallt så är de för tunna. Är det varmt vill man ju inte ha jacka.
Jag har två sådana tunna jackor och jag använder de aldrig!

Cykla, jogga, åka längd
Däremot så tycker jag verkligen att en jacka behövs så här års. Det är för kallt med bara en tröja. Jag har hittat tre jackor som fungerar lika bra på promenaden, joggingturen, när man cyklar och när man åker längd.

icbreaker gustFavoriten! Toppklass och min nummer 1
Icebreaker är ett märke som säljer kläder i merinoull. Jag äääääälskar merinoull. Jag trodde aldrig att jag skulle gilla det. Jag är superkänslig i hyn. Jag trodde jag skulle klia ihjäl mig.
Men denna jacka är helt otrolig skön. Merinoull värmer utan att bli svettigt. Jackan "andas" och merinoull luktar dessutom inte svett även om man svettas mycket under ett pass.

Extra fiffig detalj är att bröstfickan har ett hål för sladden till mobilen så att du slipper ha den hängade utanpå, vilket stör väldigt mycket när man sportar.

björn dahlie jackaNäst bäst och fortfarande verkligen på topp!
Björn Dählie är ju ett märke som man främst ser i längdspåren men inget, absolut inget, hindrar att man har denna ursnygga jacka när man tränar något annat.
Denna jacka andas också väldigt bra, trots att den är vindtät framtill. Den är rätt tunn så i längdspåret har jag lager på lager, men som joggingjacka så här års är den perfekt.
Sköna muddar i ärmarna. Bra passform.

craft stormNummer tre och därmed i botten på min lista
Denna jacka är jag inte nöjd med. Den är snygg och varm. Men alldeles för varm trots att jag är en frusen typ.
Den andas nämligen inte alls tycker jag. Är tät. Så först blir man varm, sen svettig och sen fryser man.

Bäst användning skulle jag nog säga att jag har när jag cyklar till jobbet. Då cyklar jag inte så fort men behöver det vindskyddet som denna jacka ger.
På en promenad så fungerar den också bra. Men så fort du blir så varm så du svettas så är den tråkig. Dessutom stinker den sen.
Jag hade bara denna jacka när jag åkte längd i fjällen förra året och jag fick stå och försöka tvätta den i diskhon varenda kväll för att stå ut.

Prismässigt skiljer sig jackorna naturligtvis, som väntat, rätt rejält så man kan nog säga att alla tre ändå är prisvärda.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)