I helgen var det massor av aktiviteter så jag lagade varken mat på fredag- eller lördagskvällen. Så min "Laga-Mat-Efter-En-Kokbok-dag" (som jag har tänkt ha varje helg - annars använder jag ju aldrig kokböckerna) fick skjutas till igår, tisdag. Och på tisdagar ska det vara något hyfsat lättlagat.
Jag valde boken LCHQ-kokboken som Fredrik Paulún har skrivit. Tanken är en lågkolhydratkost men med bra fett, bra protein och, när man äter det - även bra kolhydrater. Lite så som jag också tycker att man ska äta. Jag har ju absolut ingen nolltolerans gällande kolhydrater utan får i mig rätt mycket - men då gärna i form av morötter, rödbetor och liknande.
Boken har även lite tips i anslutning till recepten. På det receptet jag lagade stod följande:
"Sej är mager, vit fisk som dock innehåller tillräckligt mycket omega-3 för att ha en bra hälsoeffekt. Dessutom påverkas insulinskänsligheten positivt och blodtrycket sjunker av fiskprotein. Kokosmjölken i denna rätt är inte bara god utan innehåller fettsyror som är lätta för kroppen att förbränna och på så vis gör det lättare att hålla vikten.
Fisksoppa med röd curry.
Barnen var tyvärr inte hemma men min köttälskande man tyckte att soppan var SuperGod!
Väldigt högt betyg från honom.
Jag tyckte också att den var väldigt god! Hade iochförsig inte väntat mig nåt annat.
Kommer absolut lagas fler gånger. Och det finns fler bra recept i boken. Inte alltför krävande utan rätt lättlagad mat.
Jag gjorde tre små förändringar i receptet, jag stekte i kokosolja istället för rapsolja, jag bytte en gul lök mot purjolök och jag hade ingen fiskbuljong hemma (har inte hittat någon ekologisk) så jag tog sådan asiatisk fisksås istället. Passade perfekt.
Den här rätten kvalar ju även in under begreppet Paleo.