Perfekt frukost eller enkel lunch och fantastiskt gott är "oeufs en cocotte". Rätten går att variera i oändlighet - man kan ha i skinka, bacon, purjolök, parmesanost, champinjoner...
1 ägg
1-2 msk grädde
1 bit tomat
1 blad grönkål
2-4 tärningar fetaost
chilikrydda
salt
oregano
lite smör/olja till formen
Dela ägget och spar äggulan bredvid (min låg kvar i ena delen av äggskalet medan jag rörde ihop resten)
Rör ihop grädden, äggvitan och fetaosten samt krydda.
Smörj formen (som ska vara ugnsfast) och lägg i grönkålen. Häll över ägg-grädd-smeten och häll sedan i äggulan och lägg på tomaterna. Krydda extra med oregano om du vill.
Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter. Vissa som gör denna rätt rekommenderar att ha minigrytan i ugnen men i en form med kokhett vatten - ett vattenbad. Vet faktiskt inte vad det gör för skillnad men jag körde så för säkerhets skull.