Raw food är ju hett (eller, tja... inte mer än 42 grader förstås) just nu och Josefine Jäger är en otroligt duktig rawfoodsinspiratör. Jag har fått äran att smaka hennes rätter tidigare, på Holistics kokosfest förra året. Kanongott!
Boken Hello Green innehåller många recept som jag vill prova och de flesta verkar inte vara alltför svåra. Dessutom får man bra beskrivningar om vilken utrustning man har nytta av, vilka superfoods man kan använda och vad man ska tänka på i rawfoodsammanhang. Det finns även beskrivningar hur man gör nötmjölk och listor på vad man bör ha hemma i sitt rawfoodskafferi.
Jag föll för en koriander- och kokos-soppa. Jag bara ääääälskar koriander så det var ju givet att det skulle bli en höjdare. Dock var jag fräck och frångick en liten detalj i receptet. Jag struntade i curryn. Jag ville inte att currysmaken skulle konkurrera med min älskade koriander så jag råkade bara "glömma" den.
Jag hällde soppan i små glas (ljuslyktor från IKEA) och tog med mig på påskbuffébordet hos grannen. Det var knytis. Tyvärr hade jag glömt att köpa krasse att dekorera med så min blev ju inte riktigt lika tjusig som Josefines.