Nu har jag lyckats! Jag gjorde en paleoglass för ett par veckor sedan men eftersom jag själv vill ha den "gräddig" och inte sorbet-liknande så var jag inte hundra procent nöjd. Jag blandade i lite proteinpulver då, och även om jag kör ett rent pulver - utan sötningsmedel och konstigheter - så är det trots allt lite vassle, och det är ju inte helt ok enligt paleo.
Men så kom jag på den briljanta ( 🙂 ) idéen att prova att ta lite psylliumfröskal (fiberhusk) i istället. De suger ju nämligen i sig vätska och det är det som gör att glassen blir krämig. Och det funkade! Supergod blev glassen som jag gjorde.
Hallon-lakrits paleoglass
2 ägg, vispas poröst
1 förpackning kokosgrädde (fetaste kokosmjölken)
Någon deciliter hallon mixas ihop med kokosgrädden
1-3 tsk lakritspulver (Kung Markattas använder jag) och du väljer själv hur stark lakritssmak du vill ha
1-2 tsk fiberhusk (absolut inte mer än 2, då blir det istället segt)
Blanda ihop allting efter att äggen vispats. Sen in i frysen några timmar.
Jag tog inte någon sötning, men om man önskar så kan man använda agavesirap. Jag funderar själv på att prova att mixa ner några torkade aprikoser för att få lite naturlig sötma men det får bli ett senare experiment.