Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Recension: Cirkelfys

Idag var jag på cirkelfys. Jag försöker gå på det varje måndag. Perfekt och tuff start på träningsveckan. Och så passar det mina tider för att det är så sent. Klockan 20.00.
Nu har jag ju gått rätt länge så jag tänkte försöka mig på en recension av passet.

Cirkelfys/cirkelträning
Typ av pass: Styrka, kondition och balans
Upplägg: Ett antal stationer (10 stycken på det passet jag går) där styrka, kondition och balans varvas. Du jobbar cirka 45 sekunder och det är 10 sekunders vila mellan varje station, då du förflyttar dig. 3 varv och mellan varje varv är det lite längre vila. En minut är vanligt. 3-4 personer i varje grupp.
Fördelar: Roligt pass där gruppen peppar varandra, du får jobba med hela kroppen och du blir både smidig, stark och får bättre kondition 🙂 Ingen koordination behövs. Inte mycket hopp och när det är hopp så kan man göra något annat utan att det stör "klassen".
Nackdelar: Vill man ha en speciell vikt i varje station så ska man inte ställa sig ihop med jämnstarka personer. Då får man i värsta fall ta en för lätt vikt och får inte ut något av passet. Eller för tungt - vilket brukar vara mitt val om det händer.
Det är inte så kul att hamna med "latmaskar" om man är inställd på att träna hårt - det är inte så peppande.
Vill man bygga muskler är det lite lång tid att jobba i 45 sekunder.
Klarar du passet? Ja, absolut. Det finns vikter på varje station så det passar alla.
Resultat: Bra träning av hela kroppen. Perfekt att det varvas kondition och styrka.
Träningsvärk: Ja, absolut! Detta pass känns i hela kroppen.
Möjlighet att såsa på passet: Ja, det går att sega och starta "lite sent" och sluta "lite tidigt" så att du kanske bara jobbar 20 av de 45 sekunderna. Inte särskilt smart om man är där för att träna. Dessutom är det inte alla som vågar ta så tungt som de egentligen skulle kunna och orka.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)