Pasta är inget jag längtar efter direkt, det smakar inte så mycket och jag tycker att det funkar bra med zucchini-strimlor istället. Men ibland när hela familjen ska äta pasta så gör jag denna "färska" pasta till mig själv.
Jag är lite slarvig med att kavla ut pastadegen riktigt tunt, och det är synd - den är godast när man får den tunn som tagliatelle.
Två bra tips:
1. Bred ut degen på ett bakplåtspapper - sätt ett till bakplåtspapper ovanpå - kavla. Låt papprena sitta kvar och grädda i ugnen.
2. Skär degen med pizzaskärare när den är färdiggräddad.
Det här är ett gammalt "beprövat" LCHF-recept som jag har sett cirkulera på många ställen på nätet, vet inte vem som har kommit på det ursprungliga.
Recept
cirka 1,5 dl Philadelphia- eller ricotta-ost, eller liknande färskost
0,5 dl fiberhusk
4 ägg
Äggen vispas poröst. Resten av ingredienserna vispas ner. Bred ut på bakplåtspapper, lägg ytterligare ett ovanpå och kavla ut tunt.
Grädda i ugn, 150 grader i 10 minuter. Låt svalna lite och ta bort bakplåtspappret. Skär i tunna strimlor.
Här serverade jag bara med en tomatsås till.