Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Semester på Sunwing Makrigialos, Kreta

Vi är precis hemkomna från en fantastisk semester på Sunwing Makrigialos. Vi bodde på den delen som heter Ocean Beach Club och jag måste verkligen rekommendera det!
Vi kan nog inte hitta något fel på denna semester. 🙂

makrigialos gym

Vem vill inte träna med denna utsikt?

Helt annan semester - var tanken
Egentligen var tanken från början att vi skulle bila mellan San Fransisco och San Diego med en avstickare till Las Vegas. Hmm... det blev inte riktigt så och det beror bland annat på att vår sjuttonåriga dotter fick sommarlovspraktik i Spanien. Så vi skulle helt enkelt inte hinna med tre veckor i USA före hon skulle iväg. Så vi sköt upp USA-resan, och hoppas att USA ligger kvar även nästa år.

Desperata efter värme
Men eftersom somrarna i Sverige är så kalla - ja, jag måste ha uppåt 35 grader för att trivas - så började vi leta efter en resa med följande kriterier:

* Jag och dottern vill träna, helst pass.
* Jag vill inte laga mat.
* Dottern och mannen vill sola.
* Sonen vill ha massor av aktiviteter.
* Jag vill kunna vara ute hela kvällen utan dunjacka!

lollo

Sonen omkramad av Lollo och omringad av nya kompisar och energiska ungdomsledare.

 

Aktiviteter hela tiden!
Egentligen ville jag inte åka till ett ställe med så mycket småttingar som det är på ett Sunwinghotell, men eftersom Sunwing och Sunprime är de enda som har SATS-träningspass och det var ett krav så blev det Sunwing. Och trots alla barn så blev det kanon! Sonen som är tretton hade aktiviteter hela tiden. Det var vattenpolo, poängjakt (man skulle bland annat leta upp en mamma som kunde sjunga ABBA samt en glass till reseledaren), spökquiz och "fritidsgården" Teen Lounge med otroligt bra och superenergiska reseledare.

Träning
Vi hann med riktigt många pass. Och även här var personalen helt galet energisk och positiv. Kul att träna för Frida och Matilda som skötte SATS-träningen! Man behövde inte ligga på latsidan här inte! 🙂

Käket!
Maten är ett kapitel för sig så jag kommer skriva ett inlägg enkom om detta.

pool

Havsnära pool

planner

Vi låg inte på latsidan.. hela tiden

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)