Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Maten på Makrigialos

Så här började jag varje morgon. En kopp kaffe, melon och en banan.

frukostutsiktSen var det dags att träna. Efter träningen blev det en tallrik turkisk yoghurt med ännu mer melon.

I vanliga fall börjar jag dagen med en kopp kaffe och två ägg, jag försöker hålla nere på mejeriprodukter men grekisk yoghurt i Grekland, med massor av fräsch melon - vem kan låta bli? Det jag däremot kan låta bli är allt otäckt fikabröd som serveras på morgonen. Jag förstår inte hur man kan få i sig det. Men men, alla gillar ju olika saker och för mig var detta ultimat semesterlyx.

yoghurtmelonOcean Beach Club - supergod mat!
Vi bodde på Ocean Beach Club (OCB) på Sunwing Makrigialos, vilket innebar att vi kunde välja om vi ville äta på Sunwing eller OCB.
Och Sunwing var bra...
men OCB var helt fantastiskt!lunch

Lunch
Lunchen var i bufféform, men middagen serverades vid bordet. Det fanns dock både förrättsbuffé och efterrättsbuffé.
Behöver jag säga att jag åt melon till efterrätt? Morgon, middag, kväll!

melon

Tråkigt att äta på hotellet?
Absolut inte. Gå ut på byn kan man ju göra i alla fall och vi åt ute fyra kvällar. Men för mig som inte äter gluten är det sååå mycket enklare att få äta en buffé där jag kan få välja vad jag vill ha. Det är inte alls särskilt enkelt att äta glutenfritt ute på en vanlig restaurang - jag valde sallad två dagar och ena dagen var fetaosten friterad i ströbröd och den andra dagen låg det små krutonger i precis hela salladen, petade ut ungefär två deciliter krutonger. Det var inte mycket kvar sen. Så ja, det är bekvämt och enkelt att äta "inclusive".

strand

Avstressande och aktiverande
På en sån här resa vill jag ha det enkelt. Jag vill ha sol, träning och god mat. Vi har gjort andra resor - bilat runt i Europa, bilat i USA, bott i små genuina byar i Frankrike - och vi kommer förmodligen göra mer spännande resor när barnen inte längre följer med, men detta är en perfekt semester efter en sjukt stressig höst och vår.


One comment on “Maten på Makrigialos

  1. Katrine on

    Jag håller med dig, att åka All inclusive är så mycket bättre då man är känslig mot laktos/gluten och dessutom vill kunna äta bra mat. För nog finns det massor av bra mat på dessa hotell samtidigt som det finns en massa “skit”. Men den sämre maten är det ju bara att gå förbi! Dock kan det vara skrämmande att se hur andra väljer och prioriterar på dessa bufféer. Då vi var i Mexico vintern 2010 så var det en Amerikansk (såklart) familj vars son alltid åt pommes, frukost, lunch och middag. En dag sa mamman nej vilket slutade med grin och skirk, och slag mot glovet från sonen. Och vips satt han där med sin tallrik med pommes och ketchup klockan åtta på morgonen. Det var inte bättre på Jamaica i vintras heller, då valde vi ett vuxenhotell för att slippa se barn som “far illa” p.g.a. dålig kosthållning för de vuxna väljer ju ändå själva. Semestervanorna hos dessa vuxna skrämde oss lika mycket. Men desto mer frukt och grönsaker till oss =)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)