Pulled pork har ju blivit trendigt men fläskkött är inte någon favorit. Häromdagen stod jag med ett kilo ekologisk högrev som jag absolut behövde tillaga. Hade haft den i frysen ett längre tag.
Så jag gjorde som jag brukar - jag googlade på högrev, och det som kom fram var recept på "pulled beef".
Som vanligt så kan jag inte följa recept, jag kör alltid på känsla, men det blev verkligen superdupergott! Hela familjen slukade maten. Och sååå enkelt att tillaga. Det skötte sig själv.
Pulled beef
Drygt ett kilo högrev
4 små vitlöksklyftor
2 gula lökar
vatten
1 tsk (eller mer) sambal oelek
kryddor som: chili explosion, svartpeppar, flingsalt
Lägg högreven i vatten och kryddor i en ugnsfast gryta. Jag har en gjutjärnsgryta från Ikea som fungerar fenomenalt.
Skala lök och vitlök och lägg ovanpå köttet. Häll över en liten mängd vatten så köttet inte steker fast i grytan.
Låt det stå i ugnen i 150 grader i 4-5 timmar. Ta ut det och vänd/kolla köttet ett par gånger under denna tid.
När det är klart så ska köttet gå lätt att dela med en gaffel, det ska i stort sett falla sönder av sig själv.
Serveringen
Barnen fick äta rätten som tacos, med tortillabröd, hackad tomat, majs och tacosås. Själv åt jag med grönsaker och coleslaw.
Coleslaw utan majonäs
1/2 färsk vitkål
2 morötter
1 tsk Kung Markatta dijonsenap
Kryddor som salt, chili explosion och svartpeppar
Cirka en deciliter gräddfil eller tills man tycker att konsistensen är lagom krämig.