Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Naturliga solskyddskrämer

solskyddsfaktor  Eftersom jag var i Grekland på semester hade jag ett utmärkt tillfälle att testa solskyddskrämer.

Annemarie Börlind Sun
Denna är inte helt naturlig med Börlind säger att de har valt det bästa och mest testade kemiska solskydd som finns. Denna gillade barnen eftersom den var som "en vanlig" solkräm. Själv vill jag inte ha kemi på kroppen, och vill ju helst inte att barnen har det heller förstås, så jag testade den bara vid något enstaka tillfälle. Den funkar bra och doftar gott.

Rosenseriens solkräm spf 6
Denna är bara solskyddsfaktor 6 så den fungerar egentligen bäst när man är i Sverige. Men då kan man ha den som en vanlig dagkräm. Känns inte så vattenfast, men som sagt - som dagkräm i Sverige så fungerar den kanon. Jag använde den de sista dagarna i Grekland.

Eco cosmetics ansiktskräm spf 30
Denna ansiktssolskyddskräm är tonad så den ger inte den vita färgen som en vanlig naturlig solkräm gör. Den fungerade riktigt bra och jag blev rejält brun i ansiktet utan att bränna mig. Ganska fet dock.
Men en varning - jag råkade ta Eco cosmetics olja i ansiktet och det blev en jätteotäck reaktion där det brände i ansiktet utan att jag ens hunnit ut i solen. Oljan ska nog hållas till kroppen, och jag vet inte om jag vågar använda den igen.

Eco Cosmetics solkräm
Denna hade vi med i både faktor 25, 15 och 10 och den är fantastiskt bra om man står ut med att bli ganska vit när man smörjer in sig. Den är perfekt för barnen för den är verkligen väldigt vattenfast. Vi behövde bara smörja in sonen två gånger per dag och då badade han ändå konstant!


2 comments on “Naturliga solskyddskrämer

  1. Magdalena Potipa on

    Den billigaste och mycket bra solskyddsmedel som jag har använt i många år är ekologisk, extra virgin cocosolja. Fukta huden så att oljan tränger in lättare. Cocosoljan har ett naturligt skyddsfaktor på mellan 10-15, men jag rekommenderar att man smörjer på ofta för säkerhets skull. På köpet får man superfin brun färg 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)