När det är så varmt och skönt ute -min termometer visar härliga 30 grader i skuggan - då vill man ju ha en kall lunch.
Dagens lunch bestod av nyplockade - pallade - vinbär.
Ja, de växer på vår sida staketet, men det är grannens buskar 🙂
Ihop med grekisk yoghurt, pumpakärnor, solroskärnor och kokos blev det en både god och nyttig lunch.
Nyttiga vinbär
Vinbären har högt innehåll av C-vitamin, K-vitamin och kalium. De innehåller även magnesium och högre halt tryptofan än bananer. I vinbär finns även pektin som tros kunna hämma cancer. Pektinet bildar en gelé vilket främjar matsmältningen. Det är även kolesterolsänkande och blodsockerstabiliserande.
Pumpafrön - otroligt näringsrika
Ihop med pumpafrön så blir det en rejält näringsrik lunch. Pumpafrön innehåller riktigt mycket tryptofan, magnesium samt kalium. Kalium som är särskilt bra för vätskebalansen.
Innehåll i livsmedel
Vill ni kika mer på innehållet i olika livsmedel så finns det en riktigt bra sida här: Fineli