Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Coopertestet – med handväska!

Ja, jag är lika knäpp som jag låter 🙂 Eller nästan...

Idag skulle jag powerwalka hem från jobbet. 7 km.
Men det gick såå segt. Man kunde tro att jag fastnat i tuggummi.

Jag hade träningskläder på mig för jag skulle ner till gymmet och träna styrka senare, men jag släpade dumt nog på en liten handväska (en stor plånbok kan man nästan säga) samt nycklar och mobil. Hade glömt att ta med min lilla perfekta nya ryggsäck...

coopertest

Sprang med väskan och nycklar i en påse. Chic? Nja... Bekvämt? Näe, inte ett dugg!


Coopertestet - testa din kondition på 12 minuters löpning

Det gick ju segt, som sagt. Så jag började, trots att knäet knappt gick att böja igårkväll, att jogga lite. Bara lite...
Det gick finfint så jag ökade takten. Slog på mobilens gps (runkeeper, app) och såg att jag höll 4,40 tempo utan problem. Plötsligt kom jag på att jag skulle testa hur långt jag hann på 12 minuter. Coopertestet.

Så lite oförberett, med väskan i handen och utan att ha tränat löpning på många år (har ju joggat omkring ibland lite lätt) så klarade jag att springa 2540 meter på 12 minuter. Det är jag riktigt nöjd med, efter omständigheterna. Inte så bra som när jag var som snabbast men eftersom jag faktiskt bara tränat crosstrainer så trodde jag inte att jag skulle greja det.

Testa själva - mät sträckan med gmap
Ge er ut och spring i 12 minuter. Sträckan kan mätas upp i innan på gmap pedometer - ett väldigt bra verktyg för att mäta sträckor om man inte har gps i tex mobilen eller klockan. Funkar även bra om man ska åka en sträcka med bil, cykla eller promenera.

Glöm bara inte att ställa om från English mile till "metric"

gmap

 

Har du bra kondition?
Det finns tabeller för Cooper-testet. Här är en.
Nu är jag sugen på revansch - slå min egen tid (eller längden är det ju fråga om) och klara 3 km på 12 minuter. Håller tummarna för att både konditionen och kroppen håller 🙂

coopertest

Hur bra är bra?
Jag vet inte egentligen hur vettigt Coopertestet är. Många springer ju maraton på samma kilometertid som jag sprang 2,5 kilometer på idag. Men det är ju ändå lite kul att kolla vart man hamnar på skalan. Och det finns ju alltid utrymme för förbättring! 🙂

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)