Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Livet – var det det som gick när jag var på gymmet?

en timme motionIbland känns det som om jag spenderar mycket, kanske för mycket, tid på gymmet. Heltidsjobb...  hem och laga mat... sätta igång en maskin tvätt... "hej hej, och hejdå ungar" och sen iväg. I alla fall fyra dagar per vecka. Två dagar tränar jag hemma.
Men egentligen är det inte mycket tid, procentuellt sett. Det tråkiga är att mycket av den "andra" tiden går åt till att jobba (åtta timmar) och sova (åtta timmar också, kanske sover jag för mycket?)

Träningsblogg
Jag gör emellertid väldigt mycket andra saker än att träna. Men eftersom detta är tänkt som en ren träningsblogg så skriver jag ju nästan aldrig om det. Vilket kanske gör att man kommer in hit och känner "Gör hon inget annat än att träna?"

Barnen går före - eller följer med
För min del är det ändå så att barnen går före allt annat. Behöver de till exempel plugg-hjälp så får jag prioritera om. Men faktiskt, om man bara lägger manken till med planeringen, så hinner man träna också. Ibland får man planera om och köra ett pass hemma på vardagsrumsgolvet, träna samtidigt som barnen tränar själva eller be dem hänga med ut på en runda. Cykla orkar de ju oftast göra om de inte är pyttesmå.

Tufft ibland
Ibland känns det ändå så genuint elakt att sticka iväg och träna. Som när sonen inte vill vara hemma ensam. Även fastän han är 13 år. När det börjar bli mörka höstkvällar så gillar han inte att vara ensam hemma. Som igår när jag fick detta meddelande efter en halvtimme på gymmet:

samtal

Barnens aktiviteter
I helgen var vi på sonens gymnastikuppvisning. Det går så fort så mer än så här får man inte på bild 🙂 felix

Och så var vi inne i stan och hejade på dottern som sprang midnattsloppet. Även där gick det i en snabb takt men eftersom detta inte är en barnblogg så får vi nöja oss med dessa bilder 🙂

frida

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)