Igår gjorde jag grönkålschips. Funderade länge och väl hur jag skulle krydda dem, men när en kollega utbrister: "Åh, vad gott det skulle vara med dillchips" så kom jag på det. Såklart. Dill.
Dilldressing
Man börjar med att göra en dressing som man kramar in de sköljda grönkålsbladen i. Bladen har jag rivit sönder i mindre bitar och tagit bort stammen.
1/2 dl olivolja
2 msk dill
lite havssalt
Man kan även krydda med lite chili eller liknande.
Raw food
Sen lägger man ut grönkålen på en plåt och sätter in i ugnen på 42 grader - om det ska vara raw food. Det tar lång tid, flera timmar, men den som väntar på något gott.... 🙂
Olivolja ska inte hettas upp
Man kan göra chipsen på högre värme och kortare tid, men olivolja tål inte hög värme - då blir den tydligen transfett (fråga mig inte om detaljer, men jag har läst och lyssnat och jag väljer helt enkelt att inte hetta upp olivolja).
Gott!
Det blev riktigt gott med dillsmaken på grönkålschipsen!