Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Joggingskor med lågt häl till tå-dropp

Jag älskar mina Saucony Mirage. De är verkligen skor som passar mig.

De kombinerar barfotaskornas (dvs "barfotaskor" i stil med tex Nike Freerun. De ska inte jämföras med skor som Fivefingers, som är ganska extrema och knappt kan kallas skor i min värld) låga "heel drop" med de traditionella skornas dämpning. Mina knän och höfter behöver alltså inte lida (mer än de redan gör) för att jag vill ha skor med låg häl-dropp (häl till tå-dropp)

Saucony Mirage 4

Mina Saucony Mirage 4 tillsammans med mig, min löparkjol och bra musik - på Gotland förra sommaren.

Häl-dropp - vad sjutton pratar hon om?
Vad är nu det här med "häl-dropp" (heel drop) då, undrar ni.
Jo, det är när hälen på skon inte är uppbyggd så fasansfullt mycket.
Siffran på häl-droppet är i millimeter och anger skillnaden mellan skons häl och tå. Så om hälen på dina skor är 12 mm och tårna är 4 mm så är heel-drop 8. Detta påverkar ju hur du sätter i foten och det blir lättare att springa på fram- eller mellanfoten - istället för att landa på hälen.

Traditionella till platta
De traditionella skorna har en uppbyggnad på cirka 12 millimeter. Saucony har skor som är uppbyggda både 8 millimeter samt som mina Mirage - 4 millimeter. Jag minns inte nu om Nike freerun är uppbyggda 4 millimeter eller 0 millimeter - dvs helt platta, men de skorna har lite för lite dämpning för min smak. Däremot är Nikes skor både skitsnygga och perfekta att ha på gymmet.

saucony mirage

Köpa nya skor?
Nu måste jag erkänna att jag är bra sugen på att köpa nya skor. Men jag vet inte riktigt hur jag ska resonera. Ska jag köpa ett par Nike Freerun som är galet snygga på gymmet, eller ska jag köpa ett par nya Saucony Mirage - eller kanske Kinavara som också har lågt häl-dropp, som jag skulle kunna springa i om bara knäna och höften håller? Åh, svårt. Egentligen borde jag ju vänta men de är ju så snygga! Orangea - som jag älskar!

skor saucony

Orangea Saucony Kinavara och Mirage (längst fram)

Nike Free run, mer röd-orange kanske, men ack så snygga!

Nike Free run, mer röd-orange kanske, men ack så snygga!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)