Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träna vs sykurs

Ja! Idag börjar sykursen igen, efter sommaruppehåll.

Som jag längtar. Jag är lite överkreativ av mig - det brukar växla mellan scrap, fotografering, trädgårdsplanering och inredning (fast det var läääänge sen - det är ju så dyrt när man ska inreda hus, det var roligare i lägenhet). Har även testat målning. Och skulle vilja prova silversmide samt keramik. Men nu är det i alla fall sykurs igen.

sykurs vintage mönster


Träningen då?
Onsdagar har ju varit träningsdag hittills. Fredagar vilodag. Den dagen är lite helig för mig. Vill ta det lugnt - eller så är vi bortbjudna. 🙂
Senaste månaderna har jag snittat 6,5 timme träning per vecka. Det är jag nöjd med. Med heltidsjobb och barn så vill jag inte ens träna mer. Det tar ju tid till och från gymmet också. Och dusch och ombyte. Men mindre än så vill jag inte heller träna, så nu gäller det att tänka till.
Hade jag kunnat springa så hade det ju varit klockrent - fredagslöpning hem från jobbet. 7 km. Perfekt.
Men nej, det gick ju inte. Jag surar lite över det och tänker om. Hmmm...

Jag vet inte riktigt... Alternativen är:
1. Träna efter sykursen cirka 21.30 - då kan jag ju ta ett snabbt intervallpass på crosstrainern. Behöver inte bli mer än 30 minuter om man kör järnet med tabataintervaller.
2. Träna på fredagar ändå - samma där, då får det nog bli ett snabbt intervallpass på crosstrainer.
3. Gå upp och köra på morgonen - men min sömn, det finns nog inget jag prioriterar så mycket som mina 8 timmars sömn. Jag är stressad och mina stresshormoner måste varva ner - det gör dom när jag sover. Det är min återhämtning. Så gå upp tidigt går fetbort. Med en god anledning tycker jag.
4. Sista alternativet - en extra vilodag. Känns inte aktuellt. Lika lite som att sluta på sykursen.

Ett femte alternativ - som först kan bli aktuellt i november - är att skaffa gymkort närmare jobbet och träna på lunchen.

Vilket skulle du valt?

klänning

jag i klänningen jag sydde under vårterminenLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)