Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Potatis mot vårtor och solstorm – avdelning “skumma saker”

Det här inlägget har ju inte riktigt med träning att göra. Men - vårtor! Man får ju dem ofta i dusch- och omklädningsrum på bad- och sporthallar samt gym. Så nog drabbas man av vårtor för att man tränar.
Så, nu har jag motiverat 🙂 - nu kan jag fortsätta berätta.

potatis

Potatis på vårtan
Jag fick en vårta i våras. På stortån. Vidriga vårtor.
Men i somras läste jag i gruppen "Läka naturligt" på facebook att man kunde använda potatis på vårtan. Och den skulle gå bort!

Ha ha! Vilket skämt... tänkte jag, men potatis är ju billigt. Och jag hade nån gammal ekopotatis i lådan i kylen. Så jag tog en bit. Precis så stor (eller liten) så den täckte vårtan, skalad förstås, tejpade över med plåster och sov med den över natten.

En månad
För säkerhets skull så tog jag sedan, nån vecka efteråt, en potatisbit och gnuggade på vårtan i fem-tio minuter på kvällen. Det tog nån vecka ytterligare och så började den bli mörkare. Efter en månad "trillade" den loss och nu är den borta. Drygt en månad tog det och kostade mig en gammal potatis. 🙂

Otäcka starka apoteksprylar
Så varför har man tidigare använt dyra, starka och otäcka apoteksprylar när potatis funkar? Egentligen vill jag inte berätta att jag har haft en vårta. Det är skämmigt - men den här kunskapen måste ju delas!

 

Skumma saker del två
Två gånger senast året har jag drabbats av plötslig yrsel. Det har kommit helt oförberett och det har känts som om man trycks ner - att man nästan vill ducka för yrseln. Båda gångerna har jag berättat för andra i närheten (min man då förslagsvis 🙂 ) att jag blev jätteyr. Jag har känt mig svimfärdig - så det har varit riktigt otäck yrsel. Inte bara att man är snurrig.

Båda gångerna har jag - senare på kvällen - läst hos Sanna Ehdin att det varit solstorm och att man kan drabbas av yrsel. Alltså - jag hade aldrig trott på det om jag inte nu två gånger känt av det innan utan att veta något om solstormen. Sånt där tycker jag ofta är tjafs och trams och jag tror inte ett ögonblick på det... men varför - två gånger har jag varit rejält yr och båda gångerna har jag fått veta att det är solstorm. Händer det en gång till - ja då tror jag att jag kommer tro på det 🙂

Vädermänniska
Dessutom är jag en vädermänniska rent allmänt. Ont i huvudet vid åska, sover dåligt när det är fullmåne.
Och jag har aldrig nån koll på månen - jag brukar sova dåligt två nätter och sen säger nån "såg du vilken fin fullmåne det var igår?" - jahaaa, jaaa, då vet jag varför jag sov så illa.
Jag är även strålande glad och pigg när det är sol. Är det grått så är jag trött och grå ända in i själen.
Det är jobbigt att styras så mycket efter vädret. Jag försöker verkligen stå emot, men på nåt sätt går det inte riktig ändå.

Såg förresten att DN skrev om solstorm här.

Nä, nu har jag snackat färdigt om mysko saker! Nästa inlägg får handla om nåt vettigt som trådlösa hörlurar, hur man gör en chin eller ett gott recept så det blir som vanligt igen 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)