Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Fakta om BCAA och hårdare tag!

Jag är less på att mina armmuskler inte utvecklas i den takt jag vill. Nu ska jag lägga in en växel till när det gäller armträningen.

armenLite förändringar
1. Tyngre vikter generellt.
2. Köra varannan vecka med tyngre vikter och färre repetitioner för att bli starkare
3. Köra fler övningar för biceps
4. Börja med BCAA för muskeltillväxt
5. Äta mer mat

Träningen - punkt 1-2-3
Tyngre vikter, färre repetitioner och fler övningar är en förändring i träningen för att se om det funkar - eftersom nuvarande träning inte ger effekt. Jag ska köra riktigt tungt varannan vecka och "normal-tungt" varannan. Jag ska även generellt försöka öka vikterna något kilo.

Mer mat - punkt 5
Äta mer mat, framförallt inte slarva på kvällen efter träning, är något jag måste tänka på. Det är absolut inte frukost, lunch och mellanmål som är något problem. Men på kvällarna är jag inte hungrig och absolut inte efter träning. Jag mår illa och har svårt att få i mig något. Proteinpulver vore väl toppen, något lätt som man bara dricker, men tyvärr får jag akne av vanligt vassleprotein och de andra proteinerna... nja, jag har hittills inte hittat något jag gillar. Jag måste hitta något som är lätt att få i sig när man egentligen mår sisådär.

BCAA
Detta är ju något alla som försöker bygga muskelmassa verkar äta. Eller dricka ska jag väl säga. Det är som en sportdryck. Jag valde smaken Mango Dream och den var verkligen god!
BCAA - låter ju livsfarligt. Men det är vanliga aminosyror. Sådana som finns i allt protein du äter.

Intressanta fakta, saxat från Näringsguiden
* BCAA är grenade aminosyror är valin, leucin och isoleucin. Alla är essentiella och inblandade vid stressreaktioner samt vid energi- och muskelomsättning.
* Stresstillstånd kräver ökade nivåer av BCAA och B6. Stress gör att protein bryts ned snabbare.
* Framförallt leucin stimulerar muskeltillväxt, därför valde jag ett BCAA med hög halt leucin  jämfört med valin och isoleucin 8:1:1 (8 delar leucin, 1 del valin, 1 del isoleucin)
* Psykiskt sjuka patienter har visat sig ha låga halter aminosyror däribland isoleucin.
* Isoleucin fungerar som energikälla vid påfrestande aktiviteter och ökar uthålligheten. Träning kräver mer isoleucin och andra aminosyror.
* Valin krävs för normalisering av kvävebalansen i kroppen.
* Stress, vilket träning faktiskt räknas som för kroppen, gör att nedbrytningen av protein går snabbt och ökar aminosyreanvändningen tre till fyra gånger mer än i ett vanligt tillstånd.
* Isoleucin är viktig i tillverkningen av hemoglobin. Hemoglobin behövs för att blodet ska kunna transportera syre från lungorna till kroppens organ.
* Om man står på en lågkaloridiet hjälper de grenade aminosyrorna ökad fettförbränning, inklusive fett runt midjan utan att påverka idrottsprestationerna negativt.
* BCAA minskar mental och fysisk utmattning under träning.
* Ät B-vitamin när du äter BCAA eftersom leucin i stora doser verkar ha en negativ effekt på flera biologiska processer. Detta kan leda till nedsatta nivåer av vitamin B3. BCAA konkurrerar även med magnesium - så ett extra tillskott är inte dumt!

Jag tänkte ta BCAA före träning för att se till att musklerna har protein under träningen. Detta för att minska den nedbrytande effekten på musklerna som uppstår vid träning.

bcaa

BCAA med extra hög halt av L-Leucin, för maximal muskeluppbyggnad.

 

 


2 comments on “Fakta om BCAA och hårdare tag!

 1. Emma on

  Har du provat Holistics proteinpulver? Vassleprotein, men högsta kvalitet, plus att det innehåller matsmältningsenzymer. Är kanske lite “snällare” 🙂

  Svara
  • Webbredaktör on

   Det är faktiskt det jag har nu, hemma – när jag tar något (det är inte så ofta dock). Jag har inte fått finnar av det men har inte vågat använda det varje dag. Det var när jag åt protein varje dag för läääänge sen som jag fick finnar. Men Holistics är super!! Dels för enzymerna och dels för att det inte är sötat. Vill man ha det sött så kan man ju blanda med bär eller kokosmjölk. Eller egen sötning om man vill.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)