Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träning – kvartalsrapport #3

meDet går långsamt
Jag visste att det inte var enkelt att bygga muskler, men att det går såå långsamt.

Benen och rumpan
Ja, här händer det lite. Även ryggen tror jag man kan se en viss skillnad på. Och magen.

Arma armar och trasig axel
Men de stackars smala armarna - nä, där går det inte framåt. Igår gjorde jag dessutom illa axeln så nu är jag lite orolig inför nästa kvartal. Årets slutspurt 🙂

träning2014Detta är träningsstatistisk för hela året - men tidigare kvartal låg spinning/trainer och styrka ganska jämt. Nu har styrketräningen dragit ifrån och det beror på att jag nästan enbart kör styrka nu.

Träningspassen kvartal juli-augusti-september

Juli: Körde 29 pass och 27,5 timmar totalt. 38 % var styrketräning. Många var gruppträningspass eftersom vi var nere på Kreta i två veckor och tränade på SATS.

Augusti: 31 pass, 29,5 timmar varav 63 % var styrka.

September: 27 pass, 25,5 timmar varav 76 % var styrka!

Målsättning sista kvartalet

Träningen:
Köra mer pass med "varierande" upplägg på gymmet. Vissa gånger köra tufft 5 rep x 5 set med mycket tuffare vikter.
Lika ofta köra det vanliga 10 rep x 4 set.
Minska konditionsträningen ytterligare och köra helkroppspass, corepass eller cirkelfys istället för att stå på crosstrainern.

Kosten:
Lägga mer fokus på kosten. Lägga till lite extra proteinpulver de dagarna jag äter vegetariskt, det har jag slarvat med. Äter ibland enbart tomatsoppa eller spenatsoppa utan minsta gnutta protein i. Bot och bättring!
Har även köpt BCAA som jag ska börja lägga till vid träningstillfällena.

Bildbevis
Jag är inte mycket för att lägga ut bilder på mig själv utan kläder, men eftersom jag gjorde det i förra kvartalets rapportering här så får ni väl en ny nu då. Tyvärr har man ju bleknat lite sen i somras 🙁
Lite händer med magen... men som sagt - det går sakta!

mage

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)