Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träningsupplägg & motivation

mental träning

Jag har börjat läsa en superintressant bok om mental träning. En sån bok som man måste läsa långsamt, vika ner hundöron på, läsa vissa sidor flera gånger och göra understrykningar.

Bli bäst!
Boken heter Bli bäst med mental träning och är skriven av Erik Bertrand Larssen. Fotot ovan kommer från boken som precis har gått igenom att sätta sig själv i perspektiv. Vilket gör mig både ledsen och lättad på en gång.
Vi ska alla dö. Vad skulle du då satsa på? Skulle man på dödsbädden fundera på om man gjorde rätt val som städade istället för att gå på bio med ungarna? Eller satt med sin iphone och surfade på facebook istället för att aktivt titta på när barnen tränade eller lyssna när de berättade saker?
Livet går... vad vill vi göra med det?

Träningen & nya utmaningar
Träna gör man för att må bra och kanske, förhoppningsvis få flera år att leva på. Det jag saknar just nu är en utmaning. Tidigare var det ett lopp, en tävling som hägrade. Självklart maraton, men även olika kortare lopp. Sedan, efter höftskadan, var målet att klara rehabträning för att komma tillbaka till löpningen.

Nu har jag inget sådant mål och det stör mig nog mest med träningen i dagsläget. Att träna för att få synliga muskler är lite för tamt mål för mig. Att träna för att bli äldre, att bli mer stabil och starkare är också lite för diffust. På sätt och vis avundas jag de som har ett viktmål - att gå ner x antal kilo. Såklart är jag glad att jag inte behöver det - men det jag menar är att då har man ett påtagligt mål. Vilket jag som sagt saknar. Saknar tävlingsmomentet även om det faktiskt räcker att tävla mot sig själv (som i en viktnedgång)

Träningen för veckan då
Nu över till det lite mer påtagliga. Mitt mål för denna vecka. Jag gör ytterligare lite finjusteringar i mitt program. Jag tycker att rygg & ben har varit för tufft att ha på samma pass, och istället har mage & bröst varit på tok för lätt. Nu byter jag muskelgrupperna i träningen. Ben ihop med bröst, samt rygg ihop med mage får det bli ett tag framöver.

Måndag: Core hemma

Tisdag: Ben, triceps, framaxlar och bröst på gymmet. Har två möten denna kväll så jag hoppas verkligen jag hinner klämma in träningen. Men med lite vilja så...

Onsdag: Sykurs och vila

Torsdag: Rygg, biceps, bakaxlar, mage på gymmet

Fredag: Crosstrainer hemma

Lördag: Ben, triceps, framaxlar och bröst - eventuellt med lätt löpning till och från gymmet.

Söndag: Rygg, biceps, bakaxlar, mage - även här eventuellt löpning till och från gymmet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)