Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Test av trådlösa hörlurar för träning

trådlösa hörlurarJag har gjort ett litet test av trådlösa hörlurar i och med att jag skulle göra ett inköp av sådana.

Trådlösa
När jag tränar styrketräning så fastnar jag i sladden hela tiden. Vid löpning fungerar det hyfsat med vanliga in-ears med sladd men absolut inte vid styrketräning. Så trådlösa var en förutsättning

Träning
Naturligtvis skulle de hålla för träning så jag började med att sondera terrängen - kolla in alla trådlösa hörlurar som verkade funka att träna med. Jag kollade in olika proffs-recensioner på både svenska och engelska, recensioner på olika nätshoppingssidor samt googlade efter andra bloggare som testat sig fram.

Ljudet
Naturligtvis var ljudet prio nummer två efter att de skulle passa för träning. Ljudet fick heller inte läcka ut så att omgivningen började sjunga med 😉

In ears eller utanpå skallen
Jag valde att bara koncentrera mig på sådana lurar som sitter utanpå - inte de man sätter in i öronen. Jag vet nämligen att de åker ut irriterande många gånger om man har sladd. När man har trådlösa så blir de lite tyngre och det är ännu lättare att de irriterar och ploppar ur när man tränar.

Valde ut 4
Efter mycket om och men kom jag fram till att det stod mellan fyra olika lurar.

Åkte både till MediaMarkt, där jag inte hittade någon personal som kunde hjälpa till, samt till Teknikmagasinet i Skärholmen som var otroligt hjälpsamma.

1. Monster iSport Freedom 2199:-
På plussidan: Dessa ska verkligen tåla svett! De är riktiga sport-hörlurar.
På minussidan: Ljudet var relativt dåligt och läckte ut så omgivningen hörde. Dessutom var de väldigt hårda och obekväma för öronen.

2. Sennheiser MM 450-X 2149:-
Plussidan: Små och lätta.
Minussidan: Kändes ostabila och skrangliga. De håller säkert men känslan var att de inte var särskilt rejäla.

3. Jabra Revo Wireless 1699:-
Plussidan: Jättebra ljud som inte hörs ut till omgivningen. Sköna. Prisvärda.
Minussidan: Elektroniken i höger öra hörs litegrann om man joggar/studsar.

4. Beats by Dr. Dre Wireless 2490:-
Plussidan: Sköna. Bra ljud.
Minussidan: Man betalar för mycket för märket. Inte prisvärda.

Inköp
Det blev ett par Jabra Revo Wireless. Jag är otroligt nöjd. De blir något svettiga när man tränar men det kan man nog inte komma ifrån med några lurar. Svettas man så svettas man. Däremot blir de inte varma om man bara har de på öronen - de blir svettiga under aktivitet.
Svettas man vansinnigt mycket så skulle nog valet ändå falla på nummer ett, Monster iSport Freedom.

Räckvidd
Det bästa är att de har så himla bra räckvidd. Jag lägger mobilen i hyllan på gymmet och sen kan jag gå runt hela gymmet utan problem. Till och med in i omklädningsrummet.

Extra bra ljud app
På Jabra kan man även koppla in deras app Jabra Sound. Då får man dolby-ljud men det funkar bara ihop med musik på telefonen, inte med Spotify, därför har jag inte provat. Ljudet var dock mycket bättre än tex Monster Isport redan innan ljud-appen kopplades på så valet var ganska självklart för mig.

Lite skak-ljud
Nackdelen - att man hör lite av att elektroniken skakar när man joggar - är egentligen inget som stör mig, men man blir lite orolig att de inte ska hålla i längden. Men det är dock något som företaget har lovat att de ska.
Så här säger de på webbsidan: "Revo Wireless, som är utformade för att användas och missbrukas, är stabilt byggda med en aluminiumram, stålgångjärn och en okrossbar huvudbåge för extrem flexibilitet. Fall-, böj-, och viktestade till max för att garantera att de klarar av vad än livet har i beredskap"

För övrigt är det verkligen jätteskönt att jogga med sådana här lurar som sitter utanpå. Jag trodde inte det, men de är väldigt sköna och bekväma och det går inte åt massor av energi att stoppa tillbaka dem i öronen hela tiden - som det gör med ett par in-ears.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)