När jag inte behöver laga mat till familjen väljer jag gärna vegetariskt. Igår skulle jag iväg på sykurs. Hade en halvtimme på mig att fixa käk och äta. Då är vego-mat verkligen perfekt för det går ofta snabbt att slänga ihop.
Variant av falafel
Så jag gjorde en egen variant av falafel. En väldigt snabb sådan. Och glutenfri såklart. Slängde även i lite grönkål för att öka nyttigheten i den.
2 förpackningar ekologiska kikärter
1 dl grönkål
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
2 msk koriander, jag valde fryst
2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk curry (valfritt)
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
1 tsk salt
Sesamfrön till panering
Så här gör du: Skölj kikärterna i kallt vatten. Mixa alla ingredienser till en smet. Forma till bollar och rulla dem i sesamfrön. Stek i stekpanna.
Att jag valde vitlökspulver och chilipulver berodde naturligtvis på att jag tjänade några sekunder på det. Men självklart kan man välja råvarorna om man har lite längre tid på sig.