Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träna som du borstar tänderna!

just do itMånga letar ständigt efter motivation och träningsglädje
Jag säger inte att det är fel att leta efter motivationen - klart man ska ha roligt i livet! Göra sånt som är kul. Men ibland är det kanske fel att alltid leta efter träningsglädjen och tro att den ska finnas där.
Såklart kan du motivera dig med rolig träningsmusik, nya kläder, en bra TV-serie att titta på när du motionscyklar. Men många gånger tror jag faktiskt att detta letande efter träningsglädjen kan sätta käppar i hjulet för att nå sina mål.

Just do it!
Ibland måste man kanske bara se träningen som en rutin. Något som är lika självklart som att borsta tänderna varje morgon och kväll.
Du gör det bara. Funderar du ens på om det är roligt eller tråkigt?
Målet är förstås att inte få hål i tänderna och om det innebär att du måste borsta morgon och kväll så gör du ju det.

Planera
Har man ett mål måste man ha en strategi och en plan för att nå dit!
Ibland är man trött. Vill stanna hemma. Men har man en plan och en strategi och träningen har blivit en rutin - ja, då gör man det bara!
Jag gör mitt träningsschema på söndagar. Då vet jag hur veckan kommer se ut, på ett ungefär, och vet vilka dagar som funkar att träna på. Sen följer jag planen. Det är så man når sitt mål.

Aktiv, sportig person
En genväg till träningsmotivation är att man börja se sig själv som en "träningsmänniska".
Säg till dig själv: "Jag ÄR en sån som tränar. Jag är aktiv och sportig!"
Jag har läst en undersökning som säger att de som ser sig själva som smala personer, de äter mindre. Jag tror att sånt gäller ännu mer för träning. Ser man sig som en aktiv, sportig människa så är det lättare att få rutin på träningen också.

Bra känsla
Och det går ju inte att komma ifrån - träning ger ju alltid en bra känsla efteråt. Du kommer inte ångra dig att du tränade!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)