Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Gå ur bekvämlighetszonen. Upplev något!

Bekvämlighetszonen, Comfort zone. Det är där vi är bekväma, har det lugnt och bra. Det är där det inte händer någonting.

comfort zone

Ibland måste man gå ur bekvämlighetszonen för att komma framåt. För att utvecklas.

Euforisk!
Och vilken känsla det är! Man kan nästan bli hög av känslan att ha klarat något man inte egentligen vågar eller vill. Den känslan vill man gärna åt igen, om man väl har känt den.

bekvämlighetszonen

Senaste åren har jag gjort några saker som fått mig ur bekvämlighetszonen - och som jag klarat mig helskinnad ur, även om jag varit rädd och orolig innan.

* Ringt upp och gjort en telefonintervju. Jag är både lite telefonrädd (använder helst mejl för att kommunicera) och har inte intervjuat tidigare.
Vill ni veta hur det gick?

Såklart gick det kanon! Mitt intervjuoffer 🙂 var superdupergullig och det var absolut inga problem.

* Gick med i en löpargrupp och tränade tuff, riktigt tuff, träning - fast jag visste att jag skulle vara sämst i gruppen och i stort sett ensam tjej.
Och hur gick det då?

Såklart superbra! Jag tränade, tills höften säckade ihop, med världens roligaste gäng. Inga problem att vara sämst och jag utvecklades såklart framåt i samma takt som de andra. Bara lite sämre - men vad gör det?

* Sadlat om från löpning till gymträning. Speciellt de fria vikterna har varit skrämmande för jag har känt mig dum och inte vetat hur jag ska använda dem.
Vad gjorde jag då?
Jo, jag har frågat, både andra på gymmet och instruktörer på plats. Alla har varit kanontrevliga och hjälpt till. Jag har läst böcker och jag har googlat övningar på nätet för att se att jag gör rätt.

* Anmält mig till en sykurs. Jag som inte kan sy.
Så det måste ju gått åt skogen i alla fall?
Nej då. Det är hur kul som helst och jag har lärt känna massa nya trevliga, gulliga människor som har alla möjliga olika bakgrunder - som jag aldrig hade stött på annars. Så otroligt utvecklande, inte bara kreativt. Och så har jag ju lärt mig sy också! 🙂

* Börjat åka längdskidor. Det blev resultatet efter en meniskoperation. Familjen ville till fjällen. Jag ville inte sitta i stugan hela veckan och knäet höll inte för slalom.
Ja, ja, jag berättar väl hur det gick...
Grejt såklart. Det är sååå jäkla kul och jag tackar verkligen mitt dåliga knä för att jag fick uppleva längdåkning istället för att bara åka slalom.

Obekvämt
Andra saker jag inte känt mig bekväm i, men ändå gjort och fått en kick efteråt har varit:
* Köra bil i stan. (Fy fasiken - varför ska det vara så många bilar i stan - ivägen för mig)
* Tävla i löpning. (Fy jag ångrar mig varje gång jag står i startfältet, men när jag är i mål så vill jag bara tävla igen)

Nu vill jag ha en ny utmaning att lägga fokus på.
Jag vill göra något jag egentligen inte vågar. Det skulle kunna vara:
* ÅkaVasaloppet.
* Klättra på en klättervägg.
* Cykla ut till landet. Det är 10 mil. Jag som knappt cyklar till jobbet ens.
* Gå med i Stockholmsfadder och bli fadder åt någon som är nyanländ till Sverige. Väldigt läskigt att bara slänga sig ut och träffa någon ny person från ett helt annat land. Men det måste vara hundra gånger värre för den nyanlända som verkligen har kastats ut från sin bekvämlighetszon, förmodligen rätt ofrivilligt.

Om vi inte vågar - då utvecklas vi inte. Då händer inget. Då sitter vi på samma gamla plats och häckar.

Comfort Zone Quotes - A comfort zone is a beautiful place, but n


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)