Experimenterade fram lite nya proteinmuffins med den halva butternutpumpan jag hade kvar i kylskåpet sedan jag gjorde biffar.
Dessa muffins är glutenfria och även laktosfria om man inte använder vassleprotein.
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1/2 dl kokosolja flytande
2,5 dl finriven butternutpumpa
2 tsk ingefära
3 msk chiafrön
1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl kokosmjöl
3 dl vatten
1 dl vaniljprotein utan sötning
1/2 dl sukrin
Vispa äggen poröst, smält kokosoljan om den är i fast form. Riv butternutpumpan fint. Blanda alla ingredienser till en smet. Häll i formar.
Grädda i 175 grader, 20-25 minuter beroende på hur stora muffins du gör. Jag fick ut 10 stycken muffins och det tog närmare 25 minuter. Jag kände med provsticka från att de stått inne i 18 minuter, för att de inte ska bli för torra.
Proteinet kan uteslutas om du vill ha dem laktosfria.