Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Pest eller kolera med tjejgym – gnälltanten tycker till

hantlar tjejgymTjejgym! Ska det vara något som behövs det?
Det var min första tanke när jag hörde talas om gym som gick i rosa toner och bara tillät tjejer.
Löjligt!, sa jag.

Men jag är splittrad. Särskilt efter en händelse på gymmet för ett tag sedan!
Jag stod nämligen i godan ro (nä, fasiken - ingen "god ro" - jag körde på rejält, men ja, jag stod i alla fall där) med mina hantlar och körde nån axelpress.
Jag hade vågat mig in på den delen för fria vikter. De stora starka killarnas område.

Kan du flytta på dig?
..sa plötsligt en 20 år (eller om jag ska vara ärlig - 30 år) yngre kille. Stöddigt.
Dum (läs gärna snäll, det låter bättre) som jag är så flyttade jag på mig. Tyvärr fick jag inte plats alls då, så jag fick avsluta min övning, ofrivilligt.
Killen - ja, han körde sina övningar utan att bry sig det minsta att tanten (just - jag alltså) inte fick plats.

Plötsligt kändes inte tjejgym så töntigt!
Jag går på ett vanligt "svensson-gym" i förorten. Inget tufft ställe. Bara Friskis & Svettis gym.  Men det finns ett stort gäng stora, (ganska) starka "bodybuilder-wannabies" där. Och de använder avdelningen för fria vikter i timmar! Kommer man samtidigt som dessa lirare så kan man glömma att få köra bröstpress, squats och marklyft. Eller så får man hålla tillgodo med de lätta vikterna som dom dissar. Och jag med. Jag är ju stark nu! 🙂

Inget fel på det! Egentligen...
Bodybuilderstyperna verkar väldigt snälla och trevliga - inget ont ord om dem på så sätt - men deras träningsupplägg innebär att de använder fria vikter och skivstänger på ett annat sätt en "vanliga gymtränande". Inget fel. De är ju betalande tränande som alla andra.
Men när de kör så kan man liksom inte gå emellan och fråga "kan vi  köra varannan" - för de har typ 100 kilo mer på skivstången än jag! Skulle ta en kvart för mig att bara få av vikterna 🙂

Dregglande killar
Har även hört rykten om att det finns tjejer som vill gå på tjejgym för att slippa de dregglande, stirrande killarna.
Herregud! Slippa??? Jag undrar var dom är! Jag vill veta! 🙂
Är man i medelåldern... (hmm, det låter såå gammalt) så är man ju evigt tacksam om nån kollar in en  - men när det har hänt att nån har stirrat så har det bara varit i samband med att maskaran har runnit under ögonen eller jag har haft obekant luddighet under armarna ... (läs den pinsamma historien här)
Nä, trånande killar är verkligen inget problem att brottas med.

Men vaaaaaarför rosa!?
Rosa är en färg.
En fin färg. Precis som gul, turkos och orange.
Jag har inget emot rosa. Men varför måste allt som riktas till tjejer göras i rosa?
Dumförklarar dom oss?
Finns det tjejgym som tar oss på allvar - vi tjejer som vill träna riktigt hårt? Vi som inte vill ha hantlar gjorda av rosa fluff.
Jag har inte gjort någon djupdykning i ämnet men det vore jättekul att veta om det finns riktigt bra tjejgym "där ute".
Nån som vet?

Killgym?
Jag har bara en sista liten fundering. Finns det gym som bara är för killar?
För annars är det väldigt ojämlikt tycker jag.
Det jag tänker på är till exempel att det faktiskt finns killar som inte är så starka som kanske tycker att det är jobbigt att tjejerna är starkare. Att de inte vågar gå på gym för att de känner sig uttittade av tjejer.
För de flesta är det säkert inget problem, men visst kan det väl finnas killar som i alla fall önskar en "kill-avdelning" på gymmet.

Jag tycker att det ska vara jämlikt. Det gäller både tävlingar och gym. Om det finns tjejmilen och tjejgym så ska det väl finnas manmilen och killgym? 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)