Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Detox med juicefasta i vintertappning

detoxJag planerar att köra en lätt detox-fasta på onsdag.
Har länge varit nyfiken på 5:2-dieten men har absolut ingen anledning att börja följa en sådan diet. Inte när jag tränar så mycket som jag gör. Men jag är lite nyfiken på hur det funkar att äta max 500 kalorier en dag. Och jag brukar ju köra en detox med jämna mellanrum så varför inte göra en liten kombination.

Vilodag och detox-kur
Jag har en halv kur med Holistics detox kvar sen i våras som vore bra att göra av med innan den blir gammal. Och på onsdag är det vilodag från träningen så då tänkte jag köra igång. Och startar med en dags lätt fasta.

Juicefasta i vintertappning
Eftersom det känns kallt och ruggigt så är jag inte så sugen på att köra kalla drycker. Planerna är att göra lätta smoothies och soppor.
*Morgon: Ljummet citron- & ingefärsvatten. Koka cirka en liter vatten, pressa i en citron och riv ner ca 2 cm ingefära. Låt dra i 30 minuter.
*Förmiddag: UltraDetox från Holistic samt en lättare grön smoothie på spenat, grönkål, grapefrukt, kokosvatten, ingefära och gröna pulver som vetegräs med mera.
*Lunch: Spenatsoppa gjord på buljong (dvs ingen redning av något slag, inte mjölk eller liknande)
*Eftermiddag: Risprotein. Det är tillräckligt "rent" för att funka under detox. Möjligtvis smaksatt med lite bär.
*Middag: Broccolisoppa på buljong (som ovan)
*Däremellan blir det ört-te och vatten.

Planerar att köra detoxen en vecka, eller tills UltraDetox är slut. Men då kör jag vanlig, men lite lättare, mat. Såklart "ren" mat, utan tillsatser och skit, men det äter jag ju aldrig så den biten blir inte direkt svår. 🙂

Träningsveckan
Förra veckan gick som på räls, tränade exakt så som planerat. Schysst att det funkar ibland, men annars får man inte vara rädd att planera om - det går alltid att få in nån form av träning under dagen.
Denna vecka får jag fixa lite i träningsprogrammet.

*Måndag: Löpning eller crosstrainer
*Tisdag: Styrketräning (gym) - denna dag har jag bokat "Träna med instruktör" som är en liten grupp som kör fria vikter ihop. Heter ibland "small groups" på vissa gym. Ska även köra lite extra ben efter TMI-passet.
*Onsdag: Vilodag
*Torsdag: Ska jag troligtvis ut på en spelning med favoritbandet The Datsuns. Men inte ska träningsveckan förstöras för det 🙂 Jag tänkte prova Friskis&Svettis gym (rygg, axlar och mage står på mitt schema) vid Skanstull och hinner då med att träna innan spelningen som är in närheten. Är man medlem på ett annat Friskis så kostar den en femtiolapp att träna där. Det kostar jag på mig 🙂
*Fredag: Någon form av träning hemma. Crosstrainern står redo.
*Lördag: Gymmet - Ben, bröst, triceps
*Söndag: Gymmet - Rygg, mage, biceps


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)