Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Bästa tiden för träning!


Äntligen får jag det bekräftat! Det är på eftermiddagen man ska träna!
Haha, jag som alltid får ångest när folk är uppe med tuppen - hurtiga och olidligt pigga - för att träna tidigt på morgonen. Jag känner att jag alltid måste "försvara" mig för att jag verkligen inte gillar morgonträning.
Jag själv vet att jag inte mår bra av det - hela dagen går åt till återhämtning och jag blir trött och seg, sur och grinig, hela dagen.
(Nån som fortfarande vill övertala mig att morgonträna? Ni kommer få med mina kollegor att göra 😉 )

- Nä, men så kan du väl inte känna. Man blir ju jättepigg av att träna, säger folk, övertygade om att de har rätt.
Men icke, jag vet ju hur jag själv mår. Och jag grejar inte morgonträning.
Nu får jag äntligen lite argument!

Träna på kvällen
* Ryggmusklernas styrka tycks öka under dagen och är starkast framemot kvällen.
* Lederna är stelast på morgonen och blir rörligare framåt kvällen.
* Kroppstemperaturen är lite högre på eftermiddagen vilket kan minska skaderisken något.
* Luftvägarna är mest öppna på eftermiddagen.
* Maximal syreupptagningsförmåga tycks kunna utnyttjas bäst på eftermiddagen.
* De flesta världsrekord har satts på eftermiddagar och tidiga kvällar (okej, flest tävlingar hålls väl då också - men i alla fall).

Träna som du vill!
Men helt ärligt! Låt folk träna när dom vill. Säg inte till oss "kvällsträningsmänniskor" att vi har fel bara för att vi inte är morgonpigga. Jag hörde till och med om en löpare som har småbarn - han passar på att springa mitt i natten! Jag skämtar inte. Han är ute och springer i skogarna vid ett på natten! Det är då han tycker att han har tid. Imponerande vad träningsmänniskor gör för att få träna.
Och all träning är bra träning! Utom om man tränar sjuk - det är ett undantag.

kvällsträning

Med reflexväst kan man träna när som helst. 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)