Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Få bort äcklig sur lukt på träningskläder

Har ni haft problemet med sura träningskläder nån gång? Vi fick det vid ett tillfälle när jag tror att någon hemma hos oss hade slarvat en aning. Jag vet inte hur det gick till, men istället för att allt blev rent när jag tvättade - och började lukta gott - så "smittade" de sura kläderna precis allt annat. Så det blev bara värre. Och värre.

Och så var det den perioden på året då det inte blivit riktigt kallt, så värmen hade inte slagit igång i huset - men det var inte heller torkväder ute. Så allt torkade långsamt. Vilket gjorde sitt till att problemet blev gigantiskt.

Ättika är ett husmorsknep
Det jag gjorde då var att lägga allt i ättiksbad. Och tvätta med ättika istället för sköljmedel (som jag iofs inte använder) och dessutom ha i eteriska oljor i sista sköljningen. Fick hålla på så jättelänge innan allt försvann. Råkade man missa en sur tröja så var det lätt att allting i hela maskinen luktade surt igen.
Men nyligen hittade jag ett tvättmedel som går att använda för att få bort dålig lukt. Jag menar; ättika funkar ju men det i sig luktar ju ganska otäckt och starkt.

Träningströjan som stank
Förutom den där gången jag berättade om så brukar jag inte ha några särskilda problem med sur tvätt. Men jag har en tröja som bara luktar gott precis när man tar på sig den. Materialet gör att bara man har haft den i fem minuter så luktar den illa. Vet inte hur det går till  - den verkar tusan reagera med luften bara. Har varit nära att kasta den flera gånger för jag har blivit så sur att den luktar surt. Nu hade jag i alla fall detta medel, Basefresh, i när jag tvättade den - och tjohhooo, det är en helt ny tröja. Nu luktar den gott (dvs normalt) igen. Det har den inte gjort sen den var ny. Knappt då. Tvättmedlet var dock ganska dyrt så jag tar det bara i nödfall - när man råkar på de där kläderna som inte blir fräscha.

odör-dödare

Något dött i väskan?
Och på tal om stank. På mitt gym lägger alla väskorna i en speciell hylla inne i gymlokalen. Där kan man verkligen få en näs-chock ibland. Fy fan vad vissas träningsväskor luktar. Skit faktiskt.
Tvättar dom inte? För inte alls länge sen undrade jag om någon hade nåt dött med sig i väskan. Det gick inte att gå närmare än två meter från väskhyllan.

Min väska luktar istället supergott. Inte bara för att den är ny - utan för jag har hittat en doftkudde - som faktiskt är miljövänlig och tar bort otäck doft.  Innehållet i påsarna absorberar fukt och neutraliserar PH-balansen och det gör att bakterier inte kan växa till sig på samma sätt. Den är fri från farliga kemikalier och skonsam för miljön.

Eteriska oljor
Som jag skrev så har jag ofta några droppar eterisk olja i sköljmedelsfacket. Först var jag lite rädd att få fettfläckar på kläderna - och jag har inte i det när jag tvättar mina absolut finaste kläder - men när jag tvättar handdukar, t-shirts och strumpor så är det perfekt att droppa i några droppar "Cool&Clean" eller "Frisk luft" från Crearome. Det doftar superfräscht och naturligt, på ett helt annat sätt än de vidriga syntetiska sköljmedelsdofterna.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)