Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Övervinn dina svagheter

positivt tänkande

Bilden kommer ur boken "Bli bäst med mental träning" - som jag absolut rekommenderar er att läsa.


Smart?

Du sätter upp Specifika, Mätbara, Accepterade, Realistiska och Tidsbestämda mål. Du är smart och går efter just den modellen; S.M.A.R.T.
Det är en bra början, ändå kanske du inte klarar det. För allting är inte så lätt.

Jag ska avslöja....min stora svaghet.
Många tycker att det är roligt att träna, men klarar inte att undvika sötsaker. Andra är duktig på att hålla diet, men man avskyr att röra på sig. Man kan vara för feg, inte våga gå utanför sin bekvämlighetszon.
Min stora svaghet är att jag småäter. Jag vill helst äta hela tiden.

Nyttigt men ändå...
Det mesta jag småäter är inom det som kallas "nyttigt". Jag kan slänga i mig en näve pumpa- och solrosfrön. Eller lite mandlar när jag står och lagar mat. Har jag torkad frukt hemma så är det livsfarligt, och den granolan jag gjorde, visserligen nyttig och sockerfri - den käkar jag gärna som snacks på kvällen.
Hey! Det är ingen stor kanelbulle och varm choklad med grädde vi snackar om här. Inte så farligt va?

Men faktiskt - det är inte bra! Det blir onödiga kalorier som gör att jag kanske inte riktigt kommer i den form jag vill. Nyttigt betyder inte att man kan äta hur mycket som helst av det. Och det värsta av allt är ju att tänderna och magen får jobba hela tiden. Jag har haft tur som inte haft hål på många herrans år men småätande, vad det än är, gör onekligen så att tänderna får onödig belastning i form av bakterier eller sånt... sånt som gör hål i tänderna.

Hur motiverar man sig?
Ni har väl hört att man absolut inte ska tänka ordet inte?
Skulle jag försöka motivera mig genom att säga: Jag ska inte småäta - ja, då tänker jag nog istället hela tiden på vad jag kan äta. Hjärnan hoppar så snällt över ordet inte - och tänker: Hmmm, vad kan jag småäta nu då?

Varje morgon
Nej, istället ska man varje morgon tänka på sitt mål, det S.M.A.R.T.a målet och sen ska man lägga till:
Jag är en person som ....

Som...
I mitt fall blir det: Jag är en person som äter fasta måltider. Jag äter på bestämda tider.
Såg ni? Inga inten här inte.
Vill man komma igång med att träna regelbundet tänker man: Jag är en tränande person. Jag tränar X antal gånger i veckan.
Man kan även tänka saker som: Jag är en hälsosam person som äter nyttig mat.

Det är faktiskt helt sjukt hur vi kan lura hjärnan! Och det gäller att lura den innan den lurar oss!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)