Get in shape

Träningsupplägg och plankan

träningsdagbokVarierad träning
För att göra träningen lite mer spännande så varierar jag alltid alla pass på gymmet. Vet inte om det är bra eller dåligt - men det är roligare! Jag skulle dö av tristess om alla passen alltid hade exakt samma övningar.

Mental förberedelse
Så redan ett par timmar innan passet så gör jag iordning vilka övningar jag ska göra på dagens pass. Jag har en grundlista från vilken jag väljer.
Så skriver jag upp lite olika övningar för de muskelgrupper jag planerat att köra. På detta sättet så blir jag även mentalt förberedd på att jag ska knalla ner till gymmet. När man väl skrivit sin lista så skulle man ju aldrig låta bli att gå dit och köra. Man har på något sätt redan påbörjat träningen.

Prickar av
Listan är inte så ordentligt gjort - en slarvigt handskriven lista som jag kladdar och prickar av på. Och så skriver jag upp hur mycket vikt jag tog på övningen. Så jag kan gå tillbaka och se att; på triceps tog jag 21 kg och på leg-curl tog jag 58 kg. Det är lite kul att ha kvar.

Veckans träning
Måndag: Powerwalk, coreövningar och plankan 2 min 30 sek
Tisdag: Gym ben, triceps, bröst. Och plankan. 2 min 35 sek
Onsdag: Vila + plankan 2 min 40 sek
Torsdag: Gym rygg, mage, biceps. Såklart ingår plankan. 2 min 45 sek
Fredag: Eventuell löpning om knäna håller. Och så hinner jag väl med några minuter planka.  2 min 50 sek
Lördag: Gym ben, triceps, bröst. Och plankan. 2 min 55 sek
Söndag: Gym rygg, mage, biceps. Och plankan...
Tror ni jag klarar 3 minuter nu? 🙂  


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]