Jag tycker att gröt är bra. Mättande och nyttigt!
Men havregrynsgröt får jag galet ont i magen av. Testade bovetegröt nyligen (här) men det föll inte mig i smaken alls.
Jag testar vidare och igår blev det amarantgröt.
Amarant är små, små frön. De har lågt GI-värde och innehåller fullvärdigt protein samt järn, magnesium och kalium. Smakar lite nötigt och går att koka och ha istället för tex ris. Gröten tog ett tag att koka så det är inte nån snabbmat. Den var god och inte lika kletig som havregrynsgröt.
Amarantgröt
3 dl vatten
Lite salt
1 dl amarantfrön som sköljs före kokningen, alternativt kokas upp och första kokvattnet hälls av. Sedan häller du på nytt vatten.
Du kan även tillsätta kanel, kardemumma eller ingefära som smaksättning.
Gröten kokas i cirka 30 minuter.
Jag toppade gröten med min granola och lingon.
Kan man inte korta ner koktiden genom att blötlägga amarantfröna under natten??
Det går säkert utmärkt. Ska testa det för amarantgröt är jättegott, har glömt bort att laga det på länge.