Nyttiga muffins, med protein. Perfekt till fikat efter träningen.
Glutenfria. Såklart!
Pepparkaksmuffins med protein
2 dl kokosmjöl
1 finriven morot
2 ägg som vispas poröst
1 dl kvarg
1/2 dl kokosolja (smält)
1-1,5 msk pepparkakskrydda
1 dl finhackade hasselnötter
3/4 dl proteinpulver, jag körde vanilj utan sötning (från Holistic)
1 msk sukrin (behövs inte om man tar proteinpulver med sötning)
5 dadlar, mixade
1/2 msk fiberhusk
3 dl vatten
2 tsk bakpulver
Börja med äggen som ska vispas. Häll i dadlarna och mixa dom med mixerstav. Sen ska resten av ingredienserna blandas i.
Häll smeten i muffinsformar och grädda cirka 25 minuter i 175 grader. Kolla med provsticka de sista 5, har man typ amerikanska muffinsformar får man lägga till ytterligare 5 minuter i ugnen.
Det blev ungefär 16 muffins.