Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Måndag – en dålig start på veckan

Nä, jag ogillar inte måndagar i allmänhet. Men just denna vecka så blev det ingen bra start. Mitt ben började göra ont. Kändes som blåmärken på hela vaden.
Ringde för säkerhets skull till sjukvårdsupplysningen som direkt börjar skrämma upp mig: "Du måste åka in direkt, det kan vara en propp".
- Nä, det är det inte, sa jag. Ska du ha en propp själv?
(Nåja, det sista där tänkte jag bara, men jag var nära att säga det!)

Nåväl, kvällens utlovade löpning fick ställas in. Kändes som om blodådern på benet skulle sprängas, så att ge sig ut och springa var inget bra alternativ. Det blev faktiskt bara vila! Igår åkte jag ändå till vårdcentralen, även om jag inte trodde det var en propp. Hela ådern var mycket blåare och större. Väl där konstaterades en inflammation i ådern. Men jag får träna som vanligt så det var ingen större fara. 🙂

satsgym

Denna vecka har jag en provvecka på SATS. Igår blev det Huddinges SATS som testades. Snygga handfat som matchade mina träningskläder hade dom i alla fall 🙂
Detta är nog den lataste veckan på mycket länge, endast fyra dagars träning... men det kan min kropp behöva. Man kan inte vara på topp jämt 🙂

Veckans träningsupplägg
Måndag: Vilodag pga bensmärta
Tisdag: Push (bröst, triceps) på SATS i Huddinge
Onsdag: Vilodag igen - pga julbord med jobbet.
Torsdag: Pull (rygg, biceps) på SATS i Kungens Kurva
Fredag: Vilodag - igen, ska på spelning, Markus Krunegård på Debaser
Lördag: Mage på SATS i Älvsjö
Söndag: Legday. Vet inte vilket gym det blir men eventuellt Huddinge igen.

satsSATS i Huddinge. Kändes rörigt och ganska "o-charmigt" tyvärr. Tror att SATS är enormt bra på gruppträning men vill man, som jag, bara gå på gymmet så finns det nog bättre alternativ. Tyvärr inte i Huddinge dock.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)