Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Julträning och Prov-vecka på Nordic Wellness

Mitt gymkort har gått ut, jag har tränat ett år nu på samma ställe. Och jag har insett att hur själva gymmet ser ut och "känns" är jätteviktigt för träningsmotivationen.
Jag provtränade på SATS i Huddinge för ett tag sedan och det var rörigt och tjejerna i repan var rätt ointresserade av mig som kund. Dessutom var det en källarlokal utan fönster. Trist och omotiverande. Att de dessutom hade de sämsta (i mitt tycke) märke på träningsmaskinerna - de man ofta stöter på när man går på hotellgym - gav inga pluspoäng. Men detta gäller ju med all säkerhet inte alla SATS som ni förstår, jag provtränade endast i Huddinge.

Nu i veckan har jag haft en provträningsvecka på Nordic Wellness i Hammarby Sjöstad.
nw1Att man möts av en supergullig, glad tjej i repan ger ett väldigt positivt första intryck. Enorma fönster som släpper in allt ljus man behöver så här i december och bra maskiner - och superfräscha omklädningsrum (det hade SATS i Huddinge också) gör att det är kul att träna!

nw2Långt!
Jag skulle gärna köpa kort där redan imorgon om det inte var så långt hemifrån. Visserligen tar det kanske bara en kvart med bilen - när det inte är köer... men det är ändå för långt. Känner mig besviken att inte Huddinge har ett sånt här bra gym.

Veckans jul-träning
Ja, det är ju jul och man har ledigt och ännu mer tid att träna 🙂
Måndag - Vilodag
Tisdag - dagen före julafton körde jag mage.
Onsdag - julafton. Nä, jag hann faktiskt inte träna 🙂 hade hela släkten hemma på julfirande och stod i köket från 08,00 till 21,00
Torsdag - först en mil powerwalk i solskenet (och kylan) och sedan armar- och rygg-träning på gymmet
Fredag - Legday
Lördag - ja, nu är provveckan slut så antingen ska jag köpa nytt gymkort eller så får jag köra lite konditionsträning hemma.
Söndag - tanken är att köra armar och rygg, men det kan bli konditionsträning även denna dag.
gymtext


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)