Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Beach 2015 – här komme…

...r inte jag!

sälar

Sälarna ligger minsann inte i vassen och skäms. Nej, de ligger på en kobbe i Stockholms skärgård och njuter!


Nu kommer 2015 och vad är planerna? Vilka är nyårslöftena?

1. Jag tränar inte för att se snygg ut på beachen 2015
Känns såå nittiotal 🙂 Och jag gillar ändå inte att bada.
Nej, planen framöver är att fortsätta äta bra och lagom, men lite mer än vad jag gjorde 2014 - för att bygga så mycket muskler som möjligt fram till mars ungefär.

Just nu har jag faktiskt lyckats bygga lite muskler men känner mig lite större än vad jag gillar. Kläderna börjar sitta åt runt låren, jag har lätt att bygga där, och runt lungorna - skumt ställe va?, men jag har antagligen byggt muskler på ryggen (hoppas jag). Jag gillar inte alls att kläderna inte sitter perfekt längre - men eftersom jag är ute efter muskler så får jag helt enkelt acceptera att det är så ett litet tag framöver.

Därefter gäller deff i 12 veckor.
Deff så länge, det låter tufft? - kanske någon säger? Men tanken är just att det inte ska bli så tufft utan att jag bara ska minska litegrann på intaget av kalorier men att jag absolut inte ska tappa de surt förvärvade musklerna. Ska köpa ett kostschema av en riktigt bra PT tänkte jag. Och så ska jag försöka få med mig min man på det hela.

2. Mer styrketräning
2015 ska innehålla minst 75% styrketräning. Jag har lite koll på det där genom att jag reggar all träning i appen "svettig". Suveränt att få statistik över hur året sett ut.

3. En mental handbromssladd
"Alla vägar leder dig till det du är förutbestämd för" står det i boken "En man som heter Ove", och det där har jag alltid trott stenhårt på.
Men ibland kommer man till en vändplan och det vore bra om man hade övat lite mer på handbromssladdar.
Jag lovar mig själv att öva på mentala handbromssladdar mer framöver. 🙂 Nytänk!

4. Springa ett lopp
Springa ett milslopp och se vad jag klarar att prestera utan att ha tränat särskilt mycket (på grund av ond höft och trasiga meniskar), bara för att det är kul!

citat2

Mental träning, lika viktigt som fysisk!

 

Ja, det var väl det hela. Och så hoppas jag att snön kommer ordentligt nu - så att det blir lite längdskidåkning. Längtar!

 


One comment on “Beach 2015 – här komme…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)