Jag har länge velat testa att göra min älsklings-lasagne, spenatlasagne, med egen LCHF-pasta.
Igår blev det äntligen av och det var suveränt! Det smakade exakt som "vanligt".
Det är inte världens "nyttigaste" mat kanske, med all ost så är det inget för fetträdda, men spenaten och keson väger upp det. Den mättar också väldigt bra så man behöver inte äta gigantiska portioner för att klara sig. 🙂 Äggen ger protein, så även keson - men inte lika mycket.
LCHF-pasta, glutenfri
(som jag bland annat hittat hos 56kilo, men även på andra LCHF-sidor)
4 ägg
125 g philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
Jag bredde ut smeten på ett bakplåtspapper, så tunt som möjligt, och gräddade i 150 grader - 10 minuter. Sen skar jag den på mitten så det blev två stora plattor.
Spenatblandningen, värm i kastrull
800 gram fryst spenat
1 stor burk keso
kryddor som salt och peppar
1 ägg
Béchamelsås, värm i kastrull
Resten av philadelfiaosten, cirka 150 gram om man köper ett stort paket
1 dl creme fraische
ca 1 dl vatten
2 dl riven ost
Kryddor
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja lägg ett spenatlager i botten på en smörjd form. Häll på bechamelsåsen och lägg sedan på en av lasagneplattorna. Gör samma sak igen: spenatlager - bechamellager - platta. Avsluta med spenatlager, bechamellager samt strö riven ost över. Ställ i ugnen i ca 20 minuter.