Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Fuck Jante! Vasaloppsvinnaren kommer här!

Jag ääääälskar att åka längdskidor! Första milen på skidor avklarat för i år och det gick sååå jäkla bra!
Okej, rubriken på inlägget må vara en aning överdriven  🙂 men ibland är känslan exakt sån när man åker och får flyt! Att man susar fram och man känner sig helt oövervinnerlig. Åker om alla i spåret!
(Nåja, inte alla, men de som åkte om mig hade faktiskt tävlingsdräkter/klubbdräkter och då får man ju vika sig)

längdåkning1

Det kändes skeptiskt när man kom gående med skidorna på väg mot konstsnöspåret på Lida

Beröm!
Jag fick till och med en snäll kommentar av en sådan "snabb man i klubbdräkt". Vi slutade samtidigt och bytte några ord, och då sa han att han sett mig i spåret och tyckte att skidåkningen såg bra ut. Då växer man lite!!

längdåkning3

Lida friluftsgård i Tullinge

Konstsnöspår på Lida
Ja, snön lyser ju med sin frånvaro - även om det i skrivande stund faktiskt snöar här i Huddinge. Jag var skeptisk till om spåret skulle vara bra - men det var det verkligen! Fasiken va duktiga de är som fixar spår åt oss längdtokar! Riktig bra spår på drygt 1 km som dessutom har belysning - så jag kommer definitivt åka i veckan som kommer om det inte ösregnar.

Åka längdåkning eller hasa fram
En anledning till att jag tycker att längdåkning är så himla kul är att det är mer fokus på teknik än vid löpning. Ja, jag vet att det går att förbättra sig massor om man har rätt teknik i löpning också, men skillnaden är att det går att springa fort utan att ens ha perfekt teknik.
Men det kommer man inte undan med i längdåkningen!
Att hasa fram på skidorna - även kallat "gå på tur" - det klarar vem som helst. Men att åka längdåkning på riktigt, det kräver en massa teknik.

2 år
Jag har bara åkt skidor i två år, men jag har verkligen försökt få hjälp med tekniken och det har lönat sig. I början kunde jag inte ens...
* bromsa och åka nerför (jag gick)
* ta mig uppför (jag gick upp också)
* byta spår (helt hopplöst, fick stanna och gå över till andra spåret)
* svänga (föll som en fura i svängarna)
* balansera - kom det en kotte i spåret stöp jag bara för en sån sak, jag kunde inte lyfta på en skida - stå på ett ben. Om spåret blev dåligt men lösa kanter hade jag också stora problem.

Jag rekommenderar verkligen att ta skidlektioner för att åkningen ska bli roligare!

Längdåkning i Lida

Det är inte jag på bilden. Ingen selfie i skidspåret. Här är precis vid starten och spåren är uppkörda, men bara 50 meter längre bort så var spåren kanonbra!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)