Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Längdteknikträning och skavsåret från helvetet

Sportlovsveckan är slut och jag med den! Vi har haft en fantastisk vecka i Idre. Visserligen gråmulet och snöstormigt men sportlovet är inget säkert kort gällande vädret så det kunde varit mycket värre.

Tyvärr drog jag redan i början av veckan på mig ett gigantiskt skavsår på hälen. Måste ha fått in snö i pjäxan för jag har aldrig känt minsta antydan till skavsår tidigare.

Det blir aldrig som man tänkt sig
Jag hade tänkt köra riktigt långt under veckan, planen var minst 6 mil en av dagarna -  men jag kunde knappt gå på foten så det gick helt enkelt inte. Jag är dock både dålig på att ligga still i stugan och lyssna på min kropp så jag tänkte: "Staka måste jag ju fixa, då är ju foten ganska still"

Så staka fick det bli. Två mils stakning per dag - tre mil den sista dagen. Jag är supernöjd med att ha "tvingats" till detta eftersom jag helst "diagonalat" innan. Detta var superbra träning och jag är stolt över att klarat av att staka så långt.

Stakning
Två övningar som verkligen gjort mig starkare i stakningen är "cable crunch" och marklyft. Det är nämligen magen man ska jobba mest med i stakning.

Diagonal
Jag hann öva lite på diagonalningen innan skavsåret från helvetet dök upp. Där har jag verkligen haft nytta av tipset att tänka på höften. Höften ska vara hög och framskjuten - något man även övar på i löpteknik. Man kan nästan knipa lite med rumpan när höften ska skjutas fram. Då får man till tekniken på rätt sätt.

Plus & minus under veckan
- vädret har varit mestadels grått och temperatur runt noll vilket gör att fästet/tejpen inte alls funkar särskilt bra.

- jag är den enda i familjen som åker längd. Ensamt.

- så barnen har jag mest bara sett på bild. (Frida med kompis Sofie, Felix med grannen Amanda samt Felix i snowboardparken, uppifrån och ner:)

- jag är jättetråkig på after ski men gillar inte att dricka alkohol i samband med träning. Är inte särskilt förtjust i coverband heller. Övertalades att gå med de andra någon dag och då drack jag... ingenting.

+ ensamheten och tystnaden i spåret löste jag med en galet bra låtlista, i vanliga fall har jag inte musik när jag åker längd men efter flera ensamma dagar höll jag på att bli tokig på tystnaden 🙂

+ skönt att åka flera timmar på förmiddagen och bara få ta det lugnt med böcker och tidningar på eftermiddagen. Rekommenderar boken om man vill ha koll på längdåkning.

 

+ god glutenfri gröt till frukost gör att man orkar!

+ bästa av allt! Min axel som gjort ont i mer än ett halvår är mycket bättre. Var det stakningen eller att jag inte suttit vid dator på en vecka? Jag vet inte men det är helt otroligt. Hade även med mig mina bästa massageprylar:

15 mil blev det totalt. Mindre än vad jag hade hoppats men jag är nöjd ändå. Och helt slut 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)