Torsdag och ingen lunchlåda. När jag inte har matlåda så slänger jag ofta ihop en burk tonfisk och krossade tomater. Kanske lite kikärtor. Men kollegorna börjar mobba mig nu för den "maten" - så igår, sent på kvällen, ställde jag mig och gräddade proteinpannkakor. Glutenfria såklart.
Plättlätta (ehh, dåligt skämt, typ göteborgare - utan att för den sakens skull klaga på deras humor 🙂 )
De här pannkakorna innehåller bara nyttigheter så dem kan man äta med gott samvete.
Proteinpannkaka
1 dl bovetemjöl
1 skopa proteinpulver, jag valde med vaniljsmak
2 ägg
4 dl mandelmjölk
en nypa salt
Vispa eller skaka - i shaker fungerar bra - ihop ingredienserna.
Ja, förresten - knäck gärna äggen först, det blir enklare så. 🙂
Jag fick ut 5 pannkakor av smeten och vispade ihop kvarg och hallon som tillbehör.