Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Träning & fest & träning

Förra veckan blev en riktig bra träningsvecka. Fem styrketräningspass som verkligen kändes i kroppen!
Två rygg- och armpass, ett bröst- och armpass, ett benpass och ett corepass. Jisses vilken träningsvärk jag har.

Ingen förkylning än... peppar peppar
Trots att jag verkligen har omgivits av förkylda människor har jag hittills klarat mig. Men i lördags var det partaj och där var det flera som var halvrisiga så faran är inte över än 😉 Jag får fortsätta med citron-ingefära-honungsvatten.

Spinning och dålig musik
Träningsmässigt måste jag lägga på mer konditionsträning nu. Eftersom jag ännu inte vågar mig ut på långa löprundor på grund av trasiga menisker och ond höft så är jag lite i valet och kvalet hur jag ska göra med konditionsträning. Spinning vore ju ett bra alternativ - om de inte spelade så jäkla kass musik jämt!
Okej, okej, det kan vara jag som har kass musiksmak 🙂 men hursomhelst, jag tycker inte att det är kul att spinna till musik som inte triggar mig!

Konditionsträning - i valet och kvalet
Måste fundera på det där med konditionsträningen. Inget av alternativen jag har är klockrent, tyvärr:
* Spinning - men då måste jag bara lära mig stänga öronen för musiken.
* Cykla ute - men då måste jag hitta en bra, lång cykelväg.
* Rullskidor - men då måste jag lära mig (och köpa ett par).
* Löpning - men då måste höften hålla.
* Skidgång med stavar uppför skidbacken - men det är rätt långt att ta sig dit så det blir max en gång i veckan.

IMG_2986

Partaj
Klackarna i taket i lördags. Fest hos grannen och krypavstånd hem. 🙂
Men - dels för träningens skull, dels för att dottern var ute på stan och jag ville kunna hämta henne och dels för att jag överlag dricker allt mindre eftersom jag inte känner att jag uppskattar det - så höll jag mig nykter.
Ändå var jag mer eller mindre ett vrak på söndag morgon. Dottern kom nämligen hem vid halv sex på morgonkvisten och jag kan inte sova ordentligt förrän hon är hemma.

Stressveckan
Är GALET stressad! Är inte halvvägs klar med tidningen som ska tryckas nästa onsdag. Dessutom har sonen utvecklingssamtal imorrn och jag har tusen andra saker som måste fixas. Men träna gör jag ju oftast sent på kvällen så jag räknar med att hinna med träningen ändå.

Måndag: Leg day - benpass på gymmet.
Tisdag: Pull - biceps, axlar och rygg på gymmet.
Onsdag: Sykurs. Om jag hinner.
Torsdag: Spelning på Lilla Hotellbaren med Satan Takes A Holiday - om jag hinner.
Fredag: Måste nog klämma in någon form av träning här. Kanske blir det ett kort löppass för att testa hur kroppen känns.
Lördag: Core på gymmet.
Söndag: Push - bröst, triceps på gymmet. Och jag försöker nog jogga dit om det är väder för det.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)