Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Stora biceps – hur gör man?

Malin Duvstedt

Jag och mitt mål. Det råder inga tveksamheter om vilken arm som är min 🙂

Mitt huvudsakliga mål med träningen - om man räknar rent utseendemässigt - så är det biceps! Muskulösa, snygga armar!

Men det är tusan inte lätt!
Visst växer musklerna på armarna, men inte alls i samma utsträckning som ben och rygg.

Så vad gör man?
Jo, man tar ju naturligtvis och gör som vanligt. Man googlar på problemet. 🙂

biceps

Väx biceps - väx!


10 tips till disco-armar, enligt de som tror sig veta

Det har jag lärt mig - discoträning - det är när man tränar armarna. För att de ska vara snygga när man går på disco. 🙂
Men mer då, vad säger de "lärda" på internet?
Jo, ungefär så här:
1. Träna triceps först. Träna triceps tungt. Glöm inte träna triceps när du vill ha stora biceps.
2. Träna biceps lätt - så att du får kontakt med muskeln och inte kopplar in andra muskelgrupper istället.
3. Träna superset - ett set biceps som direkt följs av ett set triceps. Sen vila. Upprepa.
4. Träna dropset - börja tungt och få reps och sänk vikten (utan vila) och kör fler, och fler. Tills muskeln är helt utmattad.
5. Öka träningsfrekvensen. Kör fler pass per vecka.
6. Statisk träning. Stanna upp i mitten av övningen och håll statiskt några sekunder.
7. 21:an. Tydligen nån övning Arnold blev känd med. Jag har kört den förr - ingår ibland på typ BodyPumppass. Man kör 7 rep av nedre delen av en bicepsrörelse, sen kör man 7 rep av hela bicepsrörelsen och sist kör man 7 rep av övre delen av rörelsen. Man kan även lägga till ett set med 7 sekunder statiskt mitt i. Utan vila emellan dessa.
8. Alternera genom att köra en arm i taget ibland, och inte bara övningar för båda armarna samtidigt.
9. Variera träningen så du inte kör samma övning jämt.
10. När du gör rörelsen excentriskt (sänker ner i detta fallet) så kör du långsammare och mer kontrollerat.

discoträningen

 

Här är ett gäng klassiska övningar för armarna.

Klicka för att få den i full storlek.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)